VRDOLJAKU ČAK MILIJUN KUNA / Ilegalan novac od HDZ-a dobijale i mlade pjevačke snage

Image
Foto: RTL

Čitanjem istražnih iskaza bivše HDZ-ove blagajnice nastavljeno je suđenje u slučaju Fimi media. Na popisu osoba kojima je tijekom predizbornih kampanja isplaćivala ilegalan novac su i Ivana Kindl, Jacques, Vanna, Drele, Lana Jurčević i Škoro.

7.5.2012.
11:18
RTL
VOYO logo

Čitanjem istražnih iskaza bivše HDZ-ove blagajnice BrankePavošević, koja je priznala da se iz stranačkih crnih fondova uz bivšeg predsjednika IveSanadera financirao niz stranačkih dužnosnika te da se ilegalan novac koristio za potrebe HDZ-ovih predizbornih kampanja, u ponedjeljak je na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno suđenje u slučaju Fimi media.

Iz pročitanih iskaza doznalo se da se novac izvučen iz državnih institucija i tvrtki preko tvrtke Fimi medija, po kojoj je afera dobila ime, koristio za predizbornu predsjedničku kampanju JadrankeKosor. Na popisu osoba kojima je tijekom predizbornih kampanja isplaćivala ilegalan novac su i estradni umjetnici IvanaKindl, JacquesHoudek, Vanna, DavorDretarDrele, Lana Jurčević i MiroslavŠkoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak milijun kuna isplaćeno je AntunuVrdoljaku, dok je oko 200 tisuća kuna dobio i fotograf DamirHoyka.

Kao i u prvom čitanju njenih iskaza 24. travnja, i u ponedjeljak je ponovljeno da je od stranačkih dužnosnika najveće mjesečne naknade od čak 10 tisuća kuna primao tadašnji ministar zdravstva DarkoMilinović. No, on po novac navodno nije dolazio svakog mjeseca nego je čekao da se skupi veći iznos. Na isti je način novac podizala i bivša ministrica BiancaMatković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje je tvrdnje USKOK-u potkrijepila kopijama isplatnica te bilježnicom s vlastitom računovodstvenom evidencijom koju je prije uhićenja zakopala u vrtu obiteljske kuće.

Osim Branke Pavošević krivnju u slučaju Fimi media priznao je HDZ-ov rizničar i šef Carine MladenBarišić, vlasnica "Fimi medije" Nevenka Jurak te predstavnica njene tvrtke MaricaIvanković koja na sudu zastupa "Fimi mediju" kao pravnu osobu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdnje tužiteljstva da su iz državnih agencija i tvrtki izvukli oko 70 milijuna kuna odbacili su prvooptuženi Ivo Sanader, glasnogovornik RatkoMaček te predstavnik i obrana HDZ-a koji tvrde da je "crni fond" nastao bez znanja stranačkih tijela.

Njihovi branitelji prigovorili su pročitanim iskazima Branke Pavošević ističući da je pred USKOK-ovim istražiteljima svjedočila kontradiktorno te da je terećenjem ostalih optuženika za sebe pokušala ishoditi bolji položaj u sudskom postupku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskazima Branke Pavošević prigovorio je i Sanader kojemu je posebno sporno što optuženicima čiji se istražni iskazi čitaju, jer su se nakon priznanja odlučili braniti šutnjom, ne mogu postavljati dodatna pitanja.

Nakon stanke na davanje iskaza bit će pozvana Nevenka Jurak. Ako i ona, poput Mladena Barišića i Branke Pavošević, odbije svjedočiti i odgovarati na pitanja, na suđenju će se pročitati njezini iskazi iz istrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo