OBLAK NAD BILATERALNIM ODNOSIMA / Milanović u Budimpešti pokušavao sanirati štetu

Zoran Milanović i njegov mađarski kolega Viktor Orban zaključili su da su sporni posao sklopili neki drugi ljudi, ali imaju drukčije poglede na trenutačnu situaciju.

7.5.2012.
18:40
VOYO logo

Kiša nad Budimpeštom i jedan veliki oblak nad bilateralnim odnosima dviju država. Pitanje MOL-ovog upravljanja Inom hrvatska strana postavila je visoko na dnevni red sastanka Milanović - Orban.

"To nisu pitanja o kojima formalno pravno vlade mogu odlučivati, ali mogu razgovarati. Dakle, to su teme kojih se dotičemo jer negativno utječu na odnose dviju država a to kao premijer neću dopustiti", govori Milanović.

Mađarski premijer ljubazan je domaćin, ali neraspoložen za razgovor na tu, za hrvatskog kolegu važnu temu. Odnosi u kompaniji, kaže, stvar su Ine i MOL-a, a ne dviju Vlada.

Iako je mađarska država prošle godine stekla čak četvrtinu udjela u MOL-u, Orban od polemika o upravljanju INA-om - pere ruke.

"Iako smo vlasnik 25 posto komapnije, ugovori, menadžment i način upravljanja su interna stvar kompanije. Mađarska država na to nema nikakav utjecaj", kaže Orban.

Hrvatskom premijeru, koji je  najavljivao ponovno stavljanje na stol dioničkih odnosa u Ini, ovakav stav ne odgovara najbolje.

Pred Orbanom, koji to nije komentirao, Milanović je još jednom ponovio namjeru da u Nadzorni odbor Ine imenuje RadimiraČačića i SlavkaLinića.

"Članstvo u Nadzornom odboru Ine je interna stvar vlasnika, Hrvatske. To je naša stvar i tu ćemo mi imati odluku", odlučan je hrvatski premijer.

Premijeri nisu htjeli komentirati nedavan napad Slavka Linića na mađarske partnere u Ini, ali je zato konferenciju za novinare sa zanimanjem, iz publike, pratio glasnogovornik MOL-a SzollarDomokos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo