prebjeg u HDSSB / Bliski suradnik Kosor pobjegao iz Karamarkovog HDZ-a!

Image
Foto: PIXSELL

Dosadašnji saborski zastupnik HDZ-a i predsjednik osječkog ogranka te stranke Josip Salapić pristupio je HDSSB-u te dodao kako ne može sjediti u klubu zastupnika u kojem dojučerašnji ministri i potpredsjednici vlade govore loše jedni o drugima.

29.5.2012.
16:30
PIXSELL
VOYO logo

Dosadašnji saborski zastupnik HDZ-a i predsjednik osječkog ogranka te stranke Josip Salapić pristupio je danas Hrvatskome demokratskom savezu Slavonije i Baranje, izvijestio je u Osijeku predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić.

Na konferenciji za novinare Šišljagić je rekao kako je Salapić potpisao pristupnicu za HDSSB, čime klub zastupnika HDSSB-a u Hrvatskome saboru sada ima sedam zastupnika, a budući da je obnašao dužnost predsjednika kluba vijećnika HDZ-a u osječko-baranjskoj Županijskoj skupštini, HDSSB, koji u toj županiji obnaša vlast, sada ima jednog vijećnika više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvalivši svim zastupnicima HDSSB-a koji su mu ovih dana pružali potporu, Salapić je rekao kako su proteklih godina politički bili na suprotnim stranama, ali su ipak korektno surađivali, te je, kako je dodao, 'i te kako razumio ideje i napore HDSSB-a za grad Osijek te Slavoniju i Baranju'.

"Odlučio sam se na ovo jer kao zastupnik želim dati doprinos onima koji su me izabrali, a to su birači Slavonije i Baranje koji danas teško žive", rekao je Salapić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da kao prvi suradnik bivše predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor u kampanji za izbor predsjednika stranke nije bio kandidat ni za jedno tijelo ni dužnost na 15. općem saboru HDZ-a, nego joj je samo dao potporu, ali, istaknuo je, dosad 'nije vidio toliko niskih međuljudskih odnosa, toliko izdaja među prijateljima, dojučerašnjim ministrima i dugogodišnjim suradnicima'.

"Ono što kao čovjek ne mogu izdržati jest da prijatelji izdaju svoje prijatelje i da okreću leđa bilo kome u bilo kojem trenutku", kazao je Salapić i ustvrdio kako mu nitko nije ugrozio poziciju u stranci i da se na prijelaz u HDSSB odlučio jer drži da će kao zastupnik te stranke dati najviše što može s obzirom na to da shvaća i razumije stanje u Slavoniji i Baranji, zbog čega mu je, kako je rekao, nekada bilo teško prešutjeti amandmane koje je u Saboru predlagao HDSSB.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarski upit bi li bilo časno sada vratiti saborski mandat HDZ-u, Salapić je odgovorio kako mandat pripada onome tko je izabran, to jest 'njemu kao saborskome zastupniku'.

Na novinarski upit da objasni tvrdnje o 'niskim udarcima' te je li ovo sada udarac Jadranki Kosor, Salapić je odgovorio kako je te udarce doživio u kampanji za izbor predsjednika osječkoga HDZ-a, ali ih je pretrpio i pobijedio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Držim da ne mogu sjediti u klubu zastupnika u kojem dojučerašnji ministri i potpredsjednici vlade govore loše jedni o drugima. Ne smatram da sam svojim potezom okrenuo leđa Jadranki Kosor, već sam joj pomogao jer - kad je izgubila izbore - bio sam do kraja uz nju. I do kraja sam ostao dosljedan, nisam nikoga izdao i bio sam bez fige u džepu", rekao je Salapić.

Na upit novinara zna li Jadranka Kosor za njegov potez, odgovorio je potvrdno, a Šišljagić je rekao kako je Salapić bivšoj stranci poslao obavijest da izlazi iz HDZ-a te da to nije nikakva tajna i da to znaju oni koji trebaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo