poništen upis u školu / 'Jovanović će ukrasti djeci osmijeh s lica!'

"Moramo napraviti sve što je u našoj moći da omogućimo djeci da idu u školu. Ministru bih poručio da mora promijeniti svoju odluku jer je ovoj djeci ukrao osmijeh s lica", kazao je pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Zdravko Omrčen.

5.9.2012.
15:30
VOYO logo

U ime roditelja nezadovoljnih nedavnom odlukom Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta kojom je odbijena suglasnost za upis 42 učenika u srednju školu Braća Radić u Kaštel Štafiliću, odvjetnik Darko Varnica u srijedu je pismeno zatražio izmjenu te odluke te je odlučio pozvati ministra Željka Jovanovića da primi predstavnike škole i roditelja, zaključeno je na današnjem sastanku pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Zdravka Omrčena i ravnatelja škole Petra Vrbanića s učenicima i njihovim roditeljima.

"Moramo napraviti sve što je u našoj moći da omogućimo djeci da idu u školu. Ministru bih poručio da mora promijeniti svoju odluku jer je ovoj djeci ukrao osmijeh s lica", kazao je pročelnik Omrčen nakon sastanka održanog u Županiji splitsko-dalmatinskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj Petar Vrbanić podsjetio je na to da je od Školskoga vijeća i nadležnih županijskih tijela dobio suglasnost za upis 42 spornih učenika iako nisu ostvarili potreban bodovni prag jer njihovim upisom nisu ugroženi učenici koji su prešli prag. Dodao je da u školi ima dovoljno mjesta i za upis učenika koji nemaju dovoljno bodova. U školu je 31. kolovoza stigao dopis Ministarstva kojim se tim učenicima zbog nedovoljnog broja bodova ne odobrava upis u četverogodišnji program.

"Bez obzira na to što ministar traži moju smjenu, smatram kako sam napravio pravu stvar što sam tu djecu upisao u školu", rekao je ravnatelj škole ponovivši kako smatra da upisom ove djece nitko nije oštećen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roditelji su pozvali ministra Jovanovića da 'ostavi politiku izvan obrazovanja, te da promijeni odluku jer će u suprotnom njihova djeca ostati na ulici'.

Roditelja Šimuna Bulju zanimalo je ima li još škola u Hrvatskoj koje primaju učenike ispod bodovnog praga ili je 42 spornih učenika iz Kaštela iznimka, pozivajući pritom nadležne da uvedu selektivan pristup bodovanja u strukovnim školama ili da ga ukinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednik Gradskog vijeća Kaštela Branko Radačić rekao je da slučaj škole u Kaštelima nije jedinstven, da se odluka ministarstva može mijenjati jer je neodrživa te da je grad Kaštela zainteresiran da srednja škola Braća Radić opstane.

Ravnatelj Petar Vrbanić najavio je da će u slučaju da se ministarstvo ne odazove na njihov poziv morati učenike koji imaju viši bodovni prag upisati tamo gdje ima mjesta u školi, ostale će raspodijeliti na trogodišnja zanimanja, a one koji nemaju bodove, će ispisati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo