'ulazimo u eu sigurno' / Milanović: HDZ ogovara Hrvatsku po Europskoj uniji!

"Hrvatska je skoro spremna za Uniju, a da bude potpuno spremna osobno ću se zauzeti", odgovorio je premijer Zoran Milanović na kritike njemačkih parlamentaraca da Hrvatska nije spremna za EU.

17.10.2012.
17:33
VOYO logo

Koliko je Hrvatska spremna za Europsku Uniju bilo je u fokusu javnosti cijeli prošli tjedan. Razlog, rezimira premijer, političke igre domaće konkurencije - u inozemstvu.

"Nismo nikada ogovarali svoje političke partnere, nikada. Čak ni kada je za to bilo tisuće razloga, što se vidi danas u Hrvatskoj", kazao je Zoran Milanović.

On dodaje kako nema iluzija da će se konkurencija ponašati poput Kukuriku koalicije, ali joj poručuje da bar ne radi štetu. Iako ne imenuje  nikoga, HDZ je odmah odbacio optužbe, a onda - nastavio igru.

"Kad je riječ o ogovaranju želio bih podsjetiti kako je upravo premijer Milanović prilikom posjeta Njemačkog govorio o Hrvatskoj kao zemlji paradoksa i u kojoj se ne plaća porez", naglasio je Gordan Jandroković.

Tko je što kome potiho govorio po europskim, odnosno briselskim hodnicima, nikad ništa slično nije čula premijerka koja je pregovore i dovršila.

"Bilo bi dobro da je premijer rekao točno na koga misli. Nikada kao premijerka nisam kritički govorila o oporbi, pa ni onda kada smo imali onaj spor oko arbitražnog sporazuma", rekla je Jadranka Kosor.

Hrvatski ugovor s Unijom treba ratificirati još 10 zemalja koje prate svaki politički korak, kako oporbe tako i vlasti. Do kraja godine šefica diplomacije očekuje bar još tri ratifikacije, no Velika Britanija očito neće biti među njima, kaže Pusić, nakon sastanka s britanskim kolegom u Londonu.

"Ako sve bude uredu prvo će ratifikaciju poslati u parlament sutra i onda procedura traje koliko traje, rekli su da će to biti veljača ožujak", izjavila je ministrica vanjskih i europskih poslova, Vesna Pusić.

Britanski su parlamentarci tom gestom poručili da im proljetni monitoring neće biti bitan, dok je ministrica Pusić gostujući ondje poželjela da i hrvatski parlamentarci umjesto ogovaranja imaju dozu britanskog humora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo