presuda mađarskog suda / Radimir Čačić ipak mora u zatvor!

Image
Foto: PIXSELL

Britanska agencija Reuters izvještava, pozivajući se na Čačićeva odvjetnika, da je Čačić osuđen na 22 mjeseca zatvora zbog svoje uloge u prometnoj nesreći.

14.11.2012.
12:58
PIXSELL
VOYO logo

17:15 Premijer Zoran Milanović izrazio je žaljenje zbog odlaska prvog potpredsjednika Vlade, Radimira Čačića.

"Jako mi je žao zbog ovoga. Žao mi je zbog Ratka i zbog dvoje ljudi koji su stradali, što je bio nehaj i od toga se ne može pobjeći. Gospodin Čačić je napravio ono što je rekao da će učiniti. Štitio sam ga do sada i opet bih to učinio. Ne samo za njega, nego za svakog od vas. Ne zato što je to on, nego zato što smatram kako je riječ o dijeliću sekunde koji vam zauvijek promijeni život. Htjeli biste se vratiti natrag, ali ne ide. To su političke posljedice, ali ljudske posljedice su još gore. Surađivali smo odlično. Falit će u Vladi jako", kazao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte OVDJE!

17:00 Radimir Čačić podnio ostavku na sve dužnosti!

"Podnosim ostavku na funkciju prvog potpredsjednika Vlade, koordinatora gospodarskog resora i ministra gospodarstva", rekao je Radimir Čačić na izvanrednoj press konferenciji u Banskim dvorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitejte OVDJE!

16:00 Predsjednik Vlade Zoran Milanović i prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić dat će izjavu za novinare u 17 sati u Banskim dvorima.

15:00 Prema izvorima bliskim vladajućoj koaliciji RTL Danas ekskluzivno je doznao kako će Radimir Čačić podnijeti ostavku na sjednici užeg kabineta Vlade na Markovu trgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14:45 - Presudu Radimiru Čačiću komentirao je i prvi čovjek oporbe, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

"Premijer Milanović pokazao je svoj avanturizam kada je uopće stavio gospodina Čačića pod takvom optužbom na takvu funkciju. To je neozbiljno i mislim da Hrvatska zbog toga i u Europi djeluje avanturistički i neozbiljno", rekao je Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte OVDJE!

14:20 - Radimir Čačić je nešto prije 14 sati sletio u zagrebačku Zračnu luku i tek je tada saznao za presudu mađarskog suda. Nakon izlaska iz zrakoplova ušao je u službeni automobil i bez komentara napustio Pleso.

Više pročitajte OVDJE!

14:04 - Konsternacija je zavladala sabornicom nakon što se proširila vijest o presudi prema kojoj je prvi potpredsjednik Vlade osuđen na 22 mjeseca zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljubo Jurčić smatra da će Čačićev odlazak u zatvor dovesti do tektonskih promjena u Vladi.

"Vlada će praktički morati krenuti iz početka", smatra Jurčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte OVDJE!

13:40 - Mađarski odvjetnik prvog potpredsjednika hrvatske Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića Peter Zemcznik u srijedu nije želio komentirati pravomoćnu presudu mađarskog suda koji je Čačića osudio na 22 mjeseca zatvora, objašnjavajući da se još nije čuo sa svojim klijentom.

"Ne mogu o tome razgovarati sve dok se ne čujem sa svojim klijentom", rekao je Zemcznik za Hinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan može li potvrditi da bi Čačić trebao odslužiti polovicu dosuđene zatvorske kazne, odnosno 11 mjeseci, mađarski odvjetnik ponovio je da ne može komentirati, ali "da je to u skladu s mađarskim zakonima".

13:19 - Radimir Čačić trenutno se nalazi u zrakoplovu kojim se vraća iz Katara. U njegovom odsustvu, saborski zastupnik Branko Vukšić zamolio je komentar premijera Zorana Milanovića. Međutim, prvi čovjek Vlade nije bio od velikih riječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Presudu ću moći komentirati tek kada dobijem točnu informaciju. Znam da vas to zanima, i mene zanima", rekao je kratko o ovoj temi zastupnicima Hrvatskog sabora.

Više o reakciji premijera pročitajte OVDJE!

13:15 - Vijest o odluci Županijskog suda u Kapošvaru brzo se proširila i mađarskim medijima koji donose kratki podsjetnik cijelog slučaja. Javljaju kako je prvi potpredsjednik hrvatske Vlade osuđen na 22 mjeseca zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

______________________________________________________________

Županijski sud u mađarskom Kapošvaru osudio je u srijedu prvog potpredsjednika hrvatske vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića na godinu dana i deset mjeseci zatvora, javljaju mađarska novinska agencija MTI i britanski Reuters.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema mađarskoj novinskoj agenciji sud je djelomično izmijenio odluku nižeg suda ispuštajući odredbu o trogodišnjem roku kušnje te ukinuo preliminarnu odluku o oslobađanju.

Britanska agencija Reuters izvještava, pozivajući se na Čačićeva odvjetnika, da je Čačić osuđen na 22 mjeseca zatvora zbog svoje uloge u prometnoj nesreći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reuters, pozivajući se na glasnogovornika suda, navodi i da se na ovu odluku ne može žaliti i da Čačić mora početi služiti kaznu unutar jednog do dva mjeseca.

Nepravomoćnom presudom Čačić je 29. lipnja osuđen na 22 mjeseca uvjetno s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koja se 8. siječnja 2010. godine dogodila u Mađarskoj, a u kojoj su poginule dvije osobe. Čačić u srijedu nije bio na sudu u Kapošvaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čačić ipak nije izuzet od kaznene odgovornosti u Mađarskoj!

Image
Image

radimir čačić prometna chrysler mti cropix radimir čačić prometna chrysler mti cropix

(Foto: PIXSELL)

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Republike Hrvatske Radimir Čačić, optužen za izazivanje prometne nesreće 2010. s dvije poginule osobe na autocesti Nagykanisza–Budimpešta, nije izuzet od kaznene odgovornosti u Mađarskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čačić je u siječnju 2010. na autocesti Nagykanisza – Budimpešta svojim chryslerom 300C naletio na škodu fabiju koju je vozila Katalin Liptak. Od posljedica nesreće smrtno su stradali njezina 81-godišnja majka Imrene Antal i 60-godišnji suprug Gyorgy Liptak. Nesreću je u škodi preživjela i Zoltanne Hitter.

Na odgođenom ročištu u travnju očekivao se dovršetak postupka pa čak i izricanje presude pošto su se na zadnjoj raspravi 25. siječnja u sudnici kapošvarskog Županijskog suda suočila dvojica prometnih vještaka koji su se sporili je li Čačić u vrijeme prometne nesreće vozio prebrzo i neprilagođeno uvjetima na cesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svojoj obrani Čačić je kazao kako nije vozio prebrzo, ali da je neposredno prije udara na cesti uletio u oblak magle

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo