JAVNA MRŽNJA / Znate li tko su najveći hrvatski homofobi?

Pogledajte tko je karijeru izgradio, ili možda zacementirao, javno mrzeći seksualne manjine. Vlatko Marković jedini je među njima kojeg je sud, ovih dana, i kaznio zbog govora mržnje. Njegovi saborski istomišljenici su, pak, nagrađeni finim plaćama.

18.11.2012.
18:17
VOYO logo

Kamo sreće da se u Lijepoj našoj homofobnoj sve svodi samo na pogrdna imena. Ali ne, mi smo rekorderi u pljuvanju u dalj svih onih različitih koji ljube iste.  Zbog homofobnih javnih lica teško je bilo izdvojiti samo pet najvećih hrvatskih homofoba.

Na petom mjestu je političarka MarijanaPetir. Mala, možda i jest, ali da se pita udružene hrvatske homoseksualce - slatka nije nimalo. I zato su je lani okitili titulom najhomofoba, ne godine, nego čitavog desetljeća. Tada saborska zastupnica na sva je zvona trubila da se homoseksulanost protivi zakonima prirode. Ona se pak protivila zakonu koji je homo zajednici trebao dati barem minimalna prava.

Četvrto mjesto pripalo je ZoranuVinkoviću. On je ponosni HDSSB-ovac kojeg je narod izabrao da sjedi u Saboru i priča ovakve stvari. Ali nema ništa protiv toga da pederi i istospolne zajednice pune proračun, pa tako i njegovu platnu listu. I, ne, saborski zastupnik nije kažnjen zbog govora mržnje. Dapače, nagrađen je plaćicom od 16ak tisuća kuna.

U 21. smo stoljeću, a kolega Vinković ipak nije jedini saborski homofob. Treće mjesto pripalo je poduzetniku, gradonačelniku i, da, saborskom zastupniku - ŽeljkuKerumu. I njega je netko izabrao da u ovoj zemlji donosi I provodi zakone I Ustav. Ali tu knjižicu očito nije baš pročitao jer da je, znao bi da je u ovoj zemlji diskriminacija zakonom zabranjena. 

Na drugo mjesto, svojom je niskom verbalnog biserja, zasjeo prvi među zločestim plavim dječacima - ZdravkoMamić. Jer kao u nogometu nikad, ali baš nikad igračima oko ne pobjegne na tuđe loptice.

Na vrhu je dakako bivši predsjednik HNS-a VlatkoMarković, koji je zbog svojih balina bio meta i suda. Ubrzo je postao i prvi čovjek koji je osuđen zbog homofobnih izjava. Marković se morao javno ispričati gay zajednici I obećati da takve izjave neće ponavljati. Hoće li uspjeti držati jezik za zubima ili će mu isti taj jezik biti brži od pameti, teško je reći. A isto je tako teško vjerovati da je, preko noći, promijenio zadrte stavove.

Više pogledajte u prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo