slavonski brod na - 17 / Hrvatska se probudila u debelom minusu! Stiže novi snijeg!

Hrvatska se u ponedjeljak probudila zaleđena i u debelim minusima. Zima je uzela maha pa se tako i danas očekuju nove oborine. Tijekom dana najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će iznositi između minus pet i nula stupnejva, dok će na Jadranu biti od četiri do deset stupnjeva Celzijevih.

10.12.2012.
7:56
VOYO logo

Val hladnoće zahvatio je jutros cijelu Hrvatsku tako da su temperature u čitavoj zemlji, osim na Jadranu, pale znatno ispod nule, a najhladniji su bili Crni Lug na Risnjaku gdje je u sedam sati izmjereno minus 18 stupnjeva Celzijevih, te Slavonski Brod s minus 17 stupnjeva i Gospić s minus 16 stupnjeva.

U Zagrebu je izmjereno minus 11 stupnjeva Celzijevih, baš kao i u Đakovu, Krapini, Ogulinu, Osijeku i Varaždinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državni hidrometeorološki zavod najavio je da nas tijekom jutra očekuje u početku vedro ili malo oblačno vrijeme. No već prijepodne sa zapada jače naoblačenje na Jadranu s kišom i snijegom, a u unutrašnjosti snijegom, osobito u gorju i Slavoniji. Vjetar većinom slab, na Jadranu ujutro umjerena bura i tramontana, a zatim istočnjak u jugo. Jutro vrlo hladno s temperaturom zraka u unutrašnjosti od minus15 do minus 8, na Jadranu između minus 3 i 3 Celzijeva stupnja.

U Zagrebu 40 centimetara snijega

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše snijega ima na Zavižanu, gdje je bijeli pokrivač debeo cijeli metar. U Delnicama ga ima 78 centimetara, na Sljemenu ga ima 68, na području Čabra 62, na Risnjaku 58, a većina kontinentalnih i gorskih dijelova Hrvatske mjeri između 20 i 40 centimetara snijega. Zagreb, koji je tijekom vikenda bio korak do izvanrednog stanja, probudio se sa 40 centimetara snijega.

Ne krećite na put ukoliko baš ne morate

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAK upozorava da su na cesti zimski uvjeti te da sva vozila moraju imati zimsku opremu. Preporučuju da se na put ne ide ako se baš ne mora. Osim toga, magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice na dionicama autoceste A1 između Zagreba i Karlovca te Bosiljeva i tunela Mala Kapela, na autocesti A3 Bregana-Lipovac između Nove Gradiške i Slavonskog Broda.

U prekidu su katamaranske linije na riječkom i splitskom području.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skraćene tramvajske linije

Kako javlja ZET, zbog puknuća žice gornjeg voda u Zagrebu tramvajske linije 4, 5, 7, 11 i 12 prometuju skraćeno do Maksimira. Zbog snijega na kolnicima, povremenih kvarova vozila i znatno sporijeg prometa dolazi do odstupanja od voznih redova i na autobusnim linijama. Iz istih je razloga izvanredna autobusna linija 140 Mihaljevac – Tomislavov dom u ovim trenucima u prekidu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlakovi kasne do 60 minuta

Brzi i međunarodni vlakovi jutros u Hrvatskoj voze na svim relacijama i staju u svim stajalištima kako bi se svi putnici prevezli do svojih odredišta, a kašnjenja su do 60 minuta, izvijestile su jutros Hrvatske željeznice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema Splitu i obratno voze svi vlakovi. S međimurskog, varaždinskog i zagorskog područja normalno voze i brzi i putnički (regionalni) vlakovi.

Na području Karlovca, Novske, Vinkovaca, Moravica i Rijeke dio putničkih (regionalnih) vlakova je otkazan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U gradsko-prigradskom prijevozu grada Zagreba vozi pet garnitura te na tim stajalištima također staju brzi vlakovi. Kašnjenja su od 15 do 30 minuta

.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo