traži se novi termin / Otkazan okršaj Reisman i Štulhofera zbog prenapučenosti dvorane!

Image
Foto: PIXSELL

Zbog velike gužve večeras je na zagrebačkom Filozofskom fakultetu otkazana tribina na kojoj su se trebali sučeliti Judith Reisman, protivnica liberalnog seksualnog odgoja, i predstojnik Katedre za seksologiju Aleksandar Štulhofer, jedan od autora Kurikuluma zdravstvenog odgoja u školama.

30.1.2013.
19:28
PIXSELL
VOYO logo

Na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, gdje je u 19 sati trebala početi tribina na kojoj će sudjelovati kontroverzna američka komunikologinja Judith Reisman i sociolog Aleksandar Štulhofer, okupilo se toliko znatiželjnika da je nastao pravi kaos. Budući da svi zainteresirani nisu mogli ući u dvoranu, početak dugoočekivane tribine je odgođen. Moderator će biti dr. Tvrtko Jakovina.

Dekan fakulteta moli studente koji su na nogama da napuste dvoranu jer je nemoguće održavati tribinu u ovakvim uvjetima. Ukoliko to ne naprave, morat će otkazati predavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dok se dvorana ne raščisti, iako sam ponosan što imate toliko interesa, nećemo moći održati debatu. Ako se za 10 minuta dvorana ne raščisti, morat ću otkazati predavanje jer se pojavljuju sigurnosni i zdravstveni problemi u dvorani. Pokažimo da smo akademska ustanova koja može saslušati i možda ono što nam se ne sviđa" kazao je dekan Damir Boras.

Studenti koji sjede mole svoje kolege da izađu van. U dvorani visi transparent 'Spriječimo fašizaciju društva'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvorana se nakon Borasovog obraćanja počela lagano prazniti. No, kako su ljudi krenuli izlaziti, oni koji čekaju vani ulaze u dvoranu tako da pomaka i dalje nema.

"Zahvaljujem vam na interesu, no ovu tribinu ćemo otkazati jer nema uvjeta za njezino održavanje", ponovno se oglasio dekan, dok studenti i dalje ne izlaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štulhofer je izjavio novinarima da je iznenađen velikim brojem zainteresiranih, ali je siguran da će se svi potruditi pronaći novo mjesto i vrijeme te da će debata biti održana.

Uz studente na javnu tribinu su došli i predstavnici raznih udruga i inicijativa koje zagovaraju suprotna stajališta o četvrom modulu zdravstvenog odgoja, od kojih su neke dolazak svojih članova na tribinu dogovarale danas i preko društvenih mreža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

(FOTO: PIXSELL)

Podsjetimo, kršćanska aktivistkinja Reisman je jučer gostovala na Fakultetu političkih znanosti, gdje se sukobila sa studentima, ali i dekanom Nenadom Zakošekom.

Ona je studente studentima novinarstva i politologije kazala kako su indoktrinirani komunizmom, na što je Zakošek reagirao te zamolio predavačicu da se odnosi s poštovanjem prema studentima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojasnio joj je kako je ova generacija odrasla u slobodnoj i nezavisnoj Hrvatskoj, te da nisu ni imali prilike biti 'indoktrinirani komunizmom'.

"Ova generacija je rođena 90-ih godina i ako je bila nečim indoktrinirana, to je onda Crkvom", zaključio je Zakošek, prepričali su nam studenti.

Hrvatska biskupska konferencija (HBK) izjavila je danas da je neugodno iznenađena jučerašnjom uvredljivom izjavom Zakošeka koji je rekao da ako je itko indoktrinirao studentice i studente onda je to Katolička crkva.

Dok su je na FPZG-u napali, na Medicinskom fakultetu, gdje je danas držala predavanje, pozdravili pljeskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo