SKRIVAO SE U ČAMCU / Boston može odahnuti - uhvaćen i drugi bombaš!

Image
Foto: Twitter

Telefonski poziv doveo je policiju do čamca u kojem se krio osumnjičeni koji je potom teško ranjen u obračunu.

20.4.2013.
9:15
Twitter
VOYO logo

Osumnjičeni za atentat bombama na Bostonskom maratonu u ponedjeljak, Džohar Carnajev, nalazi se u petak po lokalnom američkom vremenu u teškome stanju nakon što ga je uhitila policija, priopćile su vlasti koje su potvrdile da je prijetnja sigurnosti time okončana.

"Osumnjičeni je u teškom stanju u bolnici", kazao je na tiskovnoj konferenciji u Bostonu šef tamošnje policije Ed Davis.

"Stanovnici Bostona i regije mogu biti sigurni kako je prijetnja okončana", izjavio je Davis oko sat vremena po uhićenju mlađeg od dvojice braće čečenskog podrijetla (19 godina starog), koji su osumnjičeni za dvostruki atentat bombama.

Po riječima šefa bostonske policije, telefonski poziv građanina doveo je policiju do čamca u kojem se krio osumnjičeni, identificiran kao Džohar Carnajev, a policijski helikopter otkrio je toplinski signal koji je potvrdio njegovo prisustvo. Nakon razmjene vatre u kojoj je teško ranjen, Carnajev je uhićen.

Drugi osumnjičeni napadač i stariji brat uhićenoga, Tamerlan, ubijen je večer ranije u sukobu s policijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Istražit ćemo jesu li braća djelovala sama'

Američki predsjednik Barack Obama izjavio je nakon uhićenja Džohara Carnajeva da će Sjedinjene Države istražiti i saznati jesu li dvojica čečenske braće djelovala sama pri napadu na Bostonski maraton ili su imala pomoć.

"Još uvijek imamo mnogo pitanja bez odgovora. Među njima je i ono zašto su ta dvojica mladića koja su odrasla i obrazovala se u našoj zajednici pribjegla nasilju. Kako su planirali i izveli napada i jesu li imali pomoć", rekao je Obama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obama je pohvalio snage za provedbu zakona za njihov odgovor na najteži napad na američkom teritoriju od 11. rujna 2001. Ostaje, međutim, pitanje kako to da je FBI, koji je ispitivao Tamerlana Carnajeva prije dvije godine, zaključio da on ne predstavlja nikakav sigurnosni rizik.

"Utvrdit ćemo što se dogodilo. Istražit ćemo svaku poveznicu koju su ti teroristi mogli imati i nastavit ćemo činiti sve što je potrebno kako bi naši sugrađeni živjeli u sigurnosti", rekao je Obama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obama je ujedno pozvao Amerikance da budu tolerantni, u očitoj aluziji na to da je Džohar Carnajev na internetu stavljao poveznice na islamističke stranice i pozivao na čečensku neovisnost.

Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

(Foto: AP)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto ranije je Obama telefonski razgovarao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom zahvalio mu na suradnji u borbi protiv terorizma, uključujući i onu nakon napada u Bostonu u ponedjeljak.

"Sve u svemu, bio je ovo težak tjedan. Ali još smo jednom svjedočili karakteru naše zemlje", kazao je Obama nakon tjedna u kojem je Amerika doživjela napad u Bostonu, tešku nesreću u tvornici gnojiva u Teksasu i pokušaje slanja pisama s ricinom američkim dužnosnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi osumnjičeni za napad bombama na Bostonskom maratonu u ponedjeljak, Džohar Carnajev, nalazi se u petak po lokalnom američkom vremenu u teškome stanju nakon što ga je uhitila policija, priopćile su vlasti koje su potvrdile da je prijetnja sigurnosti time okončana.

Uhićenju je prethodila opsežna cjelodnevna potjera u kojoj je cijeli Watertown doslovce bio blokiran i pretvoren u zatvoreni vojni logor. Policija je u potrazi za Carnajevom stanovnicima zabranila izlazak iz kuća i za njim tragala od vrata do vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tamerlan i Džohar Carnajev, dvojica braće čečenskog podrijetla, osumnjičeni su za napad bombama kućne izrade na Bostonski maraton u ponedjeljak u kojem je ubijeno troje, a ranjeno 176 ljudi.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo