ŽENA OD RIJEČI / Ispunila obećanje: Mirela Holy istupila iz SDP-a!

Kao što je i najavila, Mirela Holy odlučila je istupiti iz SDP-a. Saborska zastupnica je o svojoj odluci navodno već obavijestila stranku. Razlog je taj što je Vlada odbila njezine amandmane na prijedlog Zakona o zaštiti okoliša.

21.6.2013.
13:03
VOYO logo

Nakon što Vlada na sjednici u četvrtak nije prihvatila njezin najvažniji amandman na prijedlog Zakona o zaštiti okoliša kojim je tražila osnivanje Nacionalne parkovne agencije, bilo je jasno da će Mirela Holy istupiti iz SDP-a. Svoje obećanje je ispunila i o svojoj odluci je već obavijestila i stranku, pišu 24sata.

S obzirom da je već najavila kako će izaći iz SDP-a ako Vlada ne usvoji njene amandmane, saborska zastupnica i bivša ministrica zaštite okoliša i prirode nije promijenila svoje mišljenje niti nakon radnog ručka sa svojim kolegom i nasljednikom u ministarskoj fotelji Mihaelom Zmajlovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski sabor danas je donio novi Zakon o zaštiti prirode, a ministar zaštite okoliša  Zmajlović odbio je amandman kojim je SDP-ova zastupnica Holy tražila osnivanje Nacionalne parkovne agencije.

Ministar je obrazložio da se zadani ciljevi brže i efikasnije mogu provesti unapređenjem postojećeg sustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne prihvaćam ovu argumentaciju, ali povlačim amandman, kako ne bih kolege iz Kluba dovela u neugodnu poziciju", uzvratila mu je Holy.

"Poštenje i vjerodostojnost najvažniji su kapital neke političke opcije, ali i osoba koja se bavi politikom. To se bogatstvo nikako ne smije prokockati, a vjerodostojnost u politici se dokazuje realizacijom onih projekata, programa i politika na temelju kojih je dobiven mandat za upravljanje državom", izjavila je Holy za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je da bi njena politička vjerodostojnost pred građanima bila bespovratno narušena kada ne bi iskazala neslaganje s takvom politikom Vlade, pa je zato istupila iz stranke i kao nezavisna zastupnica će se nastaviti zalagati za realizaciju svih politika iz Plana 21.

Potpredsjednik vlade Branko Grčić prokomentirao je Holyn odlazak iz SDP-a i rekao da je to šteta, jer je ona za stranku puno napravila. Ipak kaže da je na neki način ucjenjivala da se provede nešto što u ovom trenutku nije moguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Ranko Ostojić sličnog je mišljenja i smatra da su se u demokratskoj stranci poput SDP-a stvari mogle i drukčije riješavati, a ne dovoditi sve pred zid.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo