ZABRINJAVAJUĆI PODACI / U Hrvatsku ušlo čak 340.000 stranaca manje nego lani!

Turistički plus u prvoj polovici godine sve je iznenadio, zato se s nestrpljenjem čekao srpanj. Prema podacima MUP-a i HAC-a, špici sezone se ne piše dobro, jer manjak stranih putnika na cestama broji se u stotinama tisuća. Ipak, postoji šansa da se minus na cestama ne pretvori u minus u prihodima.

14.7.2013.
18:35
VOYO logo

Koliko je zapravo turista na Jadranu - Rachel uopće ne brine. Sa suprugom je u Split stigla iz New Yorka.

"Stigli smo na medeni mjesec, imamo samo sedam dana odmora i ovo je idealno mjesto da ih potrošimo", nada se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Začudo, zaradom su zadovoljni i ugostitelji.

"Odlično ide i stvarno ima dosta gostiju ove godine", kaže voditelj plaže Ivo Maglica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jadranski aerodromi bilježe plus, pa je Dubrovnik prepun Skandinavaca. Grad ove sezone lovi novi turistički rekord. Uspješan lipanj na jugu Dalmacije očito se nastavlja i u srpnju.

"Mi u našim najboljim projekcijama nismo mogli očekivat da će biti duplo od očekivanog, a očito će biti tako, što znači da će svi naši objekti koji su registrirani bili popunjeni u ovim terminima", uvjerava AlijanaVukšić iz Turističke zajednice Dubrovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U čemu je onda problem? Podaci MUP-a pokazuju da je u prva dva srpanjska vikenda u Hrvatsku cestama ušlo čak 340.000 stranaca manje nego prošle godine. Minus potvrđuju i podaci Hrvatskih autocesta kojima se prošli vikend vozilo gotovo 40 tisuća vozila manje nego lani, uz minus od blizu dva milijuna kuna bez PDV-a. Taj će manjak vjerojatno osjetiti sjeverni Jadran.

Prva polovica godine završila je s plusom od pet posto, ali i s 200.000 više prijava turista. Iz nekoliko izvora doznajemo da vlasnici apartmana urednije prijavljuju svoje goste, pa bi se tako mogao nadoknaditi i statistički manjak stranaca na cestama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo