U Hrvatsku ušlo 400.000 turista manje nego lani!

MUP-ova statistika pokazala je kako je u Hrvatsku u prva dva srpanjska vikenda ušlo nevjerojatnih 400.000 stranih putnika manje nego lani.

15.7.2013.
22:46
VOYO logo

"Istra je itekako važna jer je lani brojala gotovo trećinu od 62 milijuna noćenja ostvarenih u Hrvatskoj. Cijela zemlja inače je prvu polovinu godine završila u plusu, a mnogi će reći da je razlog i revnije prijavljivanje turista", kazao je za RTL direktor Turističke zajednice Istre Denis Ivošević.

Manje vozila u prva dva srpanjska vikenda broje i HAC i autocesta Rijeka-Zagreb. HAC je prihodovao i 2 i pol milijuna kuna bez PDV-a manje. Vozila je zato više na autocestama Zagreb-Macelj i Bina Istra. No mnogi se još ne brinu za sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nije zabrinjavajuće'

"Ja mislim da nije zabrinjavajuće, mi ljeti imamo dovoljno gostiju tako da možda bolje da ih je manje nego više. Pretpostavljam da su to samo ceste, cestovni prijelazi, ne i zračne luke gdje je povećanje veliko", rekla je bivša ministrica turizma Pave Župan Rusković.

Manje dolazaka još uvijek može značiti više noćenje i veće prihode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja bih rekla da to znači da se gosti duže zadržavaju", ponudila je drugo obrazloženje Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice Kvarnera.

No, to će se znati tek početkom kolovoza kada će biti jasnije koliko među strancima na cestama doista ima turista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imate li negativnih iskustava sa smještajem, cijenama kod ugostitelja, prometom? Želite li nekoga pohvaliti, podijeliti svoje iskustvo? Pišite nam na vijesti@portal.net.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo