izmijenjena verzija / 'Imat ćemo zdravstveni odgoj koji će svima u svijetu biti primjer'

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović kazao je kako će Hrvatska od jeseni imati zdravstveni odgoj koji će svima u svijetu biti primjer na koji način treba educirati djecu kako bi živjela duže, zdravije i kvalitetnije.

27.8.2013.
15:55
VOYO logo

Program zdravstvenog odgoja od prvog dana nove školske godine ponovno ulazi u učionice, no u nešto drugačijoj verziji od one prvotne. Takva promjena implicira kako program zdravstvenog odgoja ipak nije pao samo zbog proceduralnih pogrešaka, nego se interveniralo i u sadržaj istog, iako se isprva tvrdilo kako on nije sporan.

Teme kao što su homoseksualnost, ali i pornografija, prebačene su u više razrede osnovne, odnosno u srednju školu. O transrodnosti, temi koja je također izazivala žestoke polemike, učit će tek maturanti.

"Hrvatska će od jeseni imati zdravstveni odgoj koji će svima u svijetu biti primjer na koji način treba educirati djecu kako bi živjela duže, zdravije i kvalitetnije", rekao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović za Tportal tijekom svog posjeta Splitu.

Službeno predstavljanje zakazano je za srijedu u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo