Poznati o referendumu / Žestoka kampanja: Tko je 'Za', a tko 'Protiv'?

Darijo Šimić pozvao se na neku svoju verziju Biblije i tako stao uz bok onima koji će na nedjeljnom referendumu zaokružiti ZA. A upravo su za i protiv ovih dana najčešće spominjane riječi u Hrvata. Dok prvi govore u ime obitelji, drugi se bore za svaku obitelj.

26.11.2013.
17:34
VOYO logo

"Bog nam uvijek oprašta, čovjek katkada, a priroda nikada. Znači još od Adama i Eve, vjerujem da sam potomak Adama i Eve iz Noine arke. I na taj način znam od kud sam i kuda, kuda idem", riječi su Darija Šimića, koji se svojim stavom izjasnio da je ZA.

O tome kojim će putem Hrvatska krenuti nakon 1. prosinca odlučit će 3.780.583 birača. Tko su među njima oni koji posljednjih tjedana stavljaju za i protiv ispod svojih fotografija na društvenim mrežama?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U obranu svoga stali su brojni pripadnici domaće javne scene i nikad više podijeljene.

"Imamo ljubav, opću ljubav, ljubav koju osjećaj, emociju, koju čovjek širi oko sebe za sve druge. Imamo nekakvu rekao bih personalnu ljubav, muškarac i žena ili bilo koja druga kombinacija.
Apsolutno svima onima koji su drugačije seksualno strukturirani, treba doista omogućiti da se osjećaju dobro u ovoj zemlji i da su dio nas", izjasnio se predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Inicijativu sam direktno sreo nakon nedjeljene mise ispred moje župne crkve u Splitu i rado sam se priključio ovoj akciji. Brak je žena plus muškarac sve ostalo je nešto drugo", rekao je nogometni trener Igor Štimac.

Za razliku od Darija Šimića, koji se u duhu svoje vjere ozbiljno obvezao braku, Karamarko i Štimac svoje su prve brakove odavno priveli kraju. Bacaju kamenje, a nisu bez grijeha. S moraliziranjem oko zajednice muškarca i žene koju su sami prekinuli nemaju problema, iako crkva na to ne gleda blagonaklono.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema svojoj savjesti, kao i Karamarko, glasat će protivnički tabor. Također heteroskesualan, također u više ili manje sretnim zajednicama.

"Protiv sam toga jer ne želim da možda jednoga dana moje dijete, moja djeca, moraju bježati iz ove države zato što im ovdje nije dopušteno da budu drugačiji da uživaju druge vrste braka da idu na kazališne predstave koje možda imaju plakate koji nisu po volji svih. Da moraju ići na umjetno oplodnju u inozemstvo i tako dalje", rekao je Mile Kekin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu za sebe zahtijevati neka prava koja nisam spremna podijeliti i dati drugima. Mislim da ovo pitanje je kukavičje jaje, to nije pitanje kojim štitimo obitelj, već nekome onemogućavamo da obitelj ima. Skoro pa oksimoron", rekla je Daniela Trbović, televizijska voditeljica.

Naposlijetku, uopće nije bitno kako tko provodi svoje bračne zavjete i kako živi, bitno je jedino što će svi oni za tjedana dana zaokružiti - za nejednakost svih pred zakonom ili protiv iste. A rezultate referenduma pratit će zajedno s vlastitim bračnim ili vanbračnim partnerima. Jer na to, i za i protiv ekipa ima pravo i baš će oni odlučiti žele li to pravo dati i onima malo drukčijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo