JOSIPOVIĆ O REFERENDUMU / 'Ovaj referendum neće ništa praktično promijeniti'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Nekih praktičnih posljedica odluke ove ili one neće biti, ali to je određena poruka koju treba uvažavati, kazao je Josipović koji je na glasačko mjesto došao u pratnji supruge Tatjane Josipović.

1.12.2013.
12:24
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Republike IvoJosipović glasovao je na referendumu o ustavnoj definiciji braka, a u izjavi novinarima istaknuo je da je to referendum o svjenazorskom pitanju koji neće ništa praktično promijeniti, ali čije poruke i rezultate treba uvažavati.

"Znam ljude različitih svjetnazora koji će različito glasati, prema tome vidjet ćemo što naši ljudi misle o ustavnoj definiciji braka", kazao je predsjednik Josipović, koji je glasovao na biračkom mjestu u Palmotićevoj ulici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekih praktičnih posljedica odluke ove ili one neće biti, ali to je određena poruka koju treba uvažavati, kazao je Josipović koji je na glasačko mjesto došao u pratnji supruge TatjaneJosipović.

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Na pitanje novinara kakva je njegova poruka o referendumu, predsjednik Josipović je podsjetio na svoje ranije izjave medijima kako nije riječ o referendumu koji je bio tako potreban, ali da treba poštivati njegove rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kako komentira uskratu akreditacija nekim medijima Građanske incijative "U ime obitelji" da izvještavaju iz njihova stožera, predsjednik Josipović je odgovorio kako to nije dobra stvar.

"Jedna od važnih vrijednosti demokratskog društva je sloboda tiska i protočnost informacija u medijima, i bez obzira tko to čini, ne mislim da je dobra stvar uskratiti medijima pristup informacijama", kazao je predsjednik Republike Josipović nakon glasovanja na referendumu o braku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo