rezova ne smije biti / Milanović: Naš program nije shopping lista!

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatski sabor u petak će dobiti svog desetog, ali i najmlađeg premijera i dvadeset novih ministarstava. U nastavku izvanredne sjednice, Sabor će glasovati o povjerenju novoj Vladi koju je predstavio Zoran Milanović, ali i programu iste.

23.12.2011.
10:30
PIXSELL
VOYO logo

Iako su novi ministri prije 10 sati sjeli u 'vruće' fotelje, HDZ je odmah na početku izvanredne sjednice zatražio pauzu od sat i pol jer su materijale dobili tek u 9 i 25 sati.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Boris Šprem, koji je uputio božićnu i novogodišnju čestitku građanima Republike Hrvatske u ime svih saborskih zastupnica i zastupnika, dopustio je pauzu od pola sata i naglasio kako su materijali bili dostupni već od osam ujutro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zoran Milanović, prije svega istaknuo je kako mu je čast što ima priliku predložiti Vladu Saboru, ali i odmah dodao kako ne gaji iluziju da politika moguća bez konflikta.

No, ipak vjeruje kako je sljedećih nekoliko godina 'moguće gospodarski zaključiti Hrvatsku, ali je ne zaključati'.

Najmlađi hrvatski premijer Hrvatske obećao je Slavoniji posebnu brigu te dodao kako su razlike u regijama nedopustive.

"Slavonija i Dalmacija su naši prioriteti. Nikoga nećemo diskriminirati, nećemo gledati tko je gradonačelnik u kojem gradu", istaknuo je Milanović.

Šef SDP-a je istaknuo kako trebamo bi racionalni i pametni u odlukama koje donosimo.

"Nikakvih bolnih rezova ne smije biti", zaključio je i naglasio kako je svjestan da je najteže radnicima te da nam svima zajednički interes mora biti hrvatski boljitak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef SDP-a je zastupnicima napomenuo još jednom kako je program nove Vlade ispred njih, a on se svodi na to da se Hrvatska više ne smije zaduživati te da ne smijemo više trošiti.

"Ovaj program nije lista želja ili shopping lista. To je život. Svi želimo isto", rekao je Milanović naglasivši kako ovo nije bio utopijski govor te krenuo s predstavljanjem nove Vlade i zamolio kolege da im daju povjerenje.

Prvi potpredsjednik vlade biti čelnik HNS-a Radimir Čačić, koji će obnašati i dužnost ministra gospodarstva, a mediji kao nove potpredsjednike vlade navode i SDP-ovce Milanku Opačić, koja bi bila i ministrica socijalne politike i mladih, Branka Grčića, koji bi vodio i ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, te Neven Mimica kao potpredsjednik Vlade za vanjske i unutarnje poslove.

Ministrica vanjskih i europskih poslova je očekivano Vesna Pusić (HNS), ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić (SDP), zdravlja Rajko Ostojić (SDP), financija Slavko Linić (SDP), obrane Ante Kotromanović (SDP), pravosuđa Orsat Miljanić (nestranački), uprave Arsen Bauk (SDP), poduzetništva i obrta Gordan Maras (SDP).

Ministar rada i mirovinskog sustava postao je Mirando Mrsić (SDP), pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina (SDP), poljoprivrede Dragica Zgrebec (SDP), turizma Veljko Ostojić (IDS), zaštite okoliša i prirode Mirela Holy (SDP), graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak (HNS), branitelja Predrag Matić (nestranački), znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović (SDP), kulture Andrea Zlatar (HNS).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo