optimistični ministri / Sigurni u pobjedu u drugom krugu: 'Sinčićevi birači su bliži Josipoviću'

Ministar Arsen Bauk i Branko Grčić sigurni su kako će aktualni predsjednik Ivo Josipović pobijediti u drugom krugu, a dijele i stav kako su birači Ivana Vilibora Sinčića bliži politikama Ive Josipovića nego Kolinde Grabar Kitarović.

28.12.2014.
19:43
VOYO logo

Upitan da komentira rezultate izlazne ankete, ministar uprave Arsen Bauk za RTL-ovu emisiju Noć odluke odlučno je kazao kako očekuje pobjedu Ive Josipovića u drugom krugu. 

"Rezultat ankete pokazuje da idemo u drugi krug, što su pokazivale i prije. Ono što je drugačije nego dosad jest razlika između između prva dva kandidata, te da je treći kandidat, gospodin Sinčić, dobio 15 posto glasova, a da je gospodin Kujundžić dobio manje glasova nego što se očekivalo. Očekujem pobjedu u drugom krugu. 11. siječnja je nova utakmica. Kreće se od nula - nula. Imamo dobru ili bolju startnu poziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da Bauk u SDP-u slovi kao vrsan analitičar, upitali smo ga kako tumači postojeće statistike.

"Zadnja anketa koje smo imali, pokazale su da Ivo Josipović osvaja oko 42 posto glasova, uz rast trećeg kandidata, gospodina Sinčića. No, u situaciji jedan na jedan, glasači Sinčića su više naklonjeni Ivi Josipoviću", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sinčićevi birači mnogo su bliži politikama i stavu Josipovića'

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić zadržao je svoju titulu najoptimističnijeg čovjeka SDP-a i Vlade. 

"Kao što vidite, ovi izbori donose mala iznenađenja. Gospodin Sinčić povukao je malo više glasova nego što su to ankete predviđale. Ali kada gledam globalnu raspodjelu tih glasova i pogledam politike koje su kandidati prezentirali u svojim kampanjama, mislim da najveće šanse ima sadašnji predsjednik Ivo Josipović", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Distribucija glasova pokazuje da taj veliki broj glasova koji je otišao gospodinu Sinčiću je u principu, po mojoj osobnoj procjeni, mnogo bliži politici i životnom stavu Ivi Josipoviću nego suprotnoj strani", dodao je.

Upitan smatra li da je Sinčićev rezultat poruka etabliranim političarima da su protiv njihovih dosadašnjih djelovanja, Grčić je izjavio: "Po meni, to jest poruka. Ali u drugom krugu će se konačno vidjeti raspodjela tih ljudi. Nadam se da će Josipović profitrati u drugom krugu. Vjerujem da je Ivo Josipović toliko uvjerljiv kandidat da ne bi smio nikako izgubiti ove izbore".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo