KOSOR RAZOČARANA KAMPANJOM / 'Iznenađenja zapravo i nema, prava bitka vodit će se u drugom krugu'

Jadranka Kosor smatra da su predsjednički kandidati u kampanji uglavnom govorili o ovlastima koje predsjednik države zapravo nema, ako i o ovlastima vlade i Sabora, a najmanje o onome što predsjednik države može učiniti.

28.12.2014.
20:07
VOYO logo

Rezultate prvih izlaznih anketa prokomentirala je u studiju izborne emisije RTL-a 'Noć odluke' i bivša premijerka JadrankaKosor, koja je i sama bila predsjednička kandidatkinja 2005. godine. 

"Ima iznenađenja, ali zapravo i nema kad uzmete u obzir kampanju, kako se ona vodila, koje su teme dominirale. Uglavnom je većina kandidata govorila o ovlastima koje predsjednik države zapravo nema, govorilo se o ovlastima vlade i Sabora, a najmanje o onome što predsjednik države može učiniti", rekla je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije bilo puno ideja, prijedloga, nametanja neke nove ideje. Činjenica da se pojavio jedan mladi čovjek, gospodin Sinčić, koji je potpuno nepoznat javnosti i kad analizirate što je rekao - to je zapravo iznenađenje. Ali osobno mislim da njegovi birači većim dijelom neće izaći u drugom krugu, dakle u drugom krugu će se voditi prava bitka. Nisam vidjela da u tim raspravama i programima, u nastupima i sučeljavanjima, kako rješiti probleme koji spadaju u ovlast predsjednika države. Malo smo čuli o ljudima koji su manjine u smislu brige i borbe za prava primjerice invalidnih osoba", dodala je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo