MILANOVIĆEVE OPTUŽBE / Kolinda traži reviziju: 'Ja sam taj avion koristila samo nekoliko puta'

Nakon što je premijer Milanović u intervjuu za RTL Danas izjavio kako je Kolinda Grabar-Kitarović putovala više u jednoj godini nego njegova cijela Vlada u tri godine, HDZ-ova kandidatkinja to je komentirala u RTL Duelu.

4.1.2015.
22:36
VOYO logo

Tijekom drugog dijela sučeljavanja u RTL Duelu, u kojem su teme bile politika i društvo, urednik i voditelj Igor Bobić suočio je Kolindu Grabar-Kitarović s jednom opaskom iz intervjua kojeg je premijer Zoran Milanović dao RTL-u Danas u subotu.

Gospođo Grabar-Kitarović, Vi i Vaša stranka osudili ste potez ministrice Vesne Pusić koja je naručila službeni zrakoplov da je vrati iz Ankare u Zagreb. Premijer Zoran Milanović u intervjuu RTL-u je izjavio kako ste Vi putovali više u jednoj godini nego njegova cijela Vlada u tri godine.

Grabar-Kitarović: To me je silno iznenadilo. Ne znam od kuda mu ti podaci. Neka se napravi revizija. Neka DORH pokrene istragu o tome. Ja sam taj zrakoplov koristila samo nekoliko puta, negdje tijekom 2004., 2005. godine. Nakon toga - ništa. Držim da trebamo biti odgovorni prema korištenju državnog zrakoplova. Obično sam koristila redovne linije i to one koje su bile najučinkovitije, ali i najjeftinije za hrvatske porezne obveznike. Moram vam reći da sam jako brinula o svom proračunu za putovanja jer to je izravna odgovornost prema građanima RH. Može se prebrojiti na prste ruku koliko sam  putovala državnim zrakoplovom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipović (replika na Grabar-Kitarović): Treba racionalno koristiti resurse. Slažem se s gospođom Kitarović, moramo štedjeti. Treba učiniti sve da se ostvare svi efekti one politike koju zastupamo. Kada je nužno, treba putovati. Primjerice, ministar vanjskih poslova i predsjednik ne mogu obavljati svoj posao ukoliko nemaju određene resurse na raspolaganju.

Gospodine Josipoviću, da ste Vi premijer i da je Vesna Pusić koristila vladin zrakoplov na ovaj način, biste li je opomenuli ili kao premijer Milanović rekli: 'To je njen posao'?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivo Josipović: Ispitao bih o čemu se radi. Iz medija je teško zaključiti je li to bilo nužno i koje su okolnosti. Ukoliko je riječ o zloupotrebi, traži bih da se to ispita, pa čak i da se snosi odgovornost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo

Još iz rubrike