DOJAVE GRAĐANA GONG-u / 'Na nekim biračkim mjestima osobe su glasale u ime drugih'

Najviše žalbi građana, prema neanonimnim dojavama na GONG-ove telefone, mail i društvene mreže, odnosilo se na rad biračkih odbora, priopćili su iz GONG-a.

11.1.2015.
19:29
VOYO logo

Najviše žalbi građana, prema neanonimnim dojavama na GONG-ove telefone, mail i društvene mreže, odnosilo se na rad biračkih odbora (nagovaranje birača za koga da glasaju, nazivanje birača koji nisu izašli na glasanje, ignoriranje promatrača koji govore biračima kako da glasaju ili prate odaziv birača putem vlastitog popisa,...), priopćili su iz GONG-a. 

"Na nekoliko biračkih mjesta u Hrvatskoj postoje ozbiljne dojave da su određene osobe glasale u ime drugih osoba. To konkretno znači da su donijeli pet do deset osobnih iskaznica, dali biračkom odboru, birački odbor je uručio 10-ak glasačkih listića i oni su glasali u ime drugih osoba. Tu se radi o kaznenim djelima", rekao je u razgovoru za RTL izvršni direktor GONG-a DraganZelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebne frustracije izazvalo je neodazivanje biračkih odbora na pozive teško pokretnih ili nepokretnih građana kojima nije omogućeno glasanje u vlastitom domu

Najviše dojava građana iz cijele Hrvatske stiglo je zbog kršenja izborne šutnje, kako jučer, tako i danas, i to pozivanjem na glasanje za ili protiv konkretnih kandidata na samim biračkim mjestima, u javnim prostorima i putem privatnih komunikacijskih kanala, poput e-mailova i telefonskih poziva i sms-ova na privatne, ali i službene brojeve telefona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo