pazite, država vas špijunira / NSA je svakodnevno prekoračivala svoje ovlasti

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Pogreške NSA kreću se u rasponu od teških kršenja ovlasti do tipografskih pogrešaka koje su rezultirale slučajnim presretanjem e-mailova i telefonskih poziva.

16.8.2013.
9:46
RTL
VOYO logo

Američka Nacionalna sigurnosna agencija (NSA) kršila je pravila privatnosti i prekoračivala svoje ovlasti "tisućama puta godišnje" od 2008. godine, objavio je u četvrtak Washington Post pozivajući se na internu istragu i druge tajne dokumente.

Većina prekoračenja ovlasti odnosila se na neovlašteno praćenje Amerikanaca i stranaca u Sjedinjenim Državama, što je ograničeno zakonima i izvršnim uredbama, piše list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogreške NSA kreću se u rasponu od teških kršenja ovlasti do tipografskih pogrešaka koje su rezultirale slučajnim presretanjem e-mailova i telefonskih poziva, stoji u izvješću.

Post navodi da su dokumenti na koje se poziva dio materijala koji je osigurao bivši suradnik NSA Edward Snowden, slavni zviždač kojega je SAD optužio za špijunažu. Snowden je dobio azil u Rusiji ranije ovog mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

List navodi da je, primjerice, unutarnja istraga NSA, čiji su rezultati objavljeni u svibnju 2012. godine, pokazala da je u prethodnih 12 mjeseci bilo 2776 incidenata neovlaštenog sakupljanja, spremanja, pristupanja ili distribucije pravno zaštićenih komunikacija. Post navodi da većina tih prekoračenja ovlasti nije bila namjerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo