A ŠTO KAŽE PREDSJEDNIK? / Obama planira naoružati pobunjenike

Image

Predsjednik nije isključio mogućnost naoružavanja oporbe, odnosno pobunjenika, ako sadašnja operacija ne oslabi dovoljno libijski režim.

30.3.2011.
7:43
VOYO logo

WASHINGTON - Barack Obama rekao je kako vjeruje da će Moamer Gadafi na kraju popustiti vojnim i diplomatskim pritiscima i otići s vlasti. Međutim, predsjednik nije  isključio mogućnost naoružavanja oporbe, odnosno pobunjenika, ako sadašnja operacija ne oslabi dovoljno libijski režim.

Vojna operacija međunarodne koalicije, kojoj je SAD pružio vojnu pomoć, protiv libijskog režima "prisilila je Gadafija da se brani", izjavio je predsjednik SAD-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uz uvođenje zone zabrane leta, zaštite civilnog stanovništva, na raspolaganju imamo politička i diplomatska sredstva, sankcije, zamrzavanje imovine, brojne čimbenike koji će i dalje gušiti" Gadafijev režim, kazao je predsjednik.

"Zahvaljujući jakim pritiscima, ne samo vojnim, očekujemo da Gadafi u konačnici napusti vlast", kazao je Obama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki predsjednik kazao je da ne isključuje mogućnost da SAD opskrbi oružjem libijsku oporbu, ali je istaknuo da je u tijeku procjena odnosa snaga između pobunjenika i Gadafijeva režima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo