NASILJE SE MORA ZAUSTAVITI / Obama: Pokolj u Newtownu je najgori dan mog mandata

Image

Obama je potpredsjednika Joea Bidena zadužio da se odmah na početku 2013. sa skupinom dužnosnika angažira na ovome problemu, potaknut pokoljem počinjenim ovog mjeseca u osnovnoj školi u gradu Newtownu u Connecticutu, kada je naoružani ubojica usmrtio 20 učenika škole i šest učitel

30.12.2012.
19:10
VOYO logo

Američki predsjednik BarackObama u nedjelju je izjavio da je pokolj u školi u Newtownu bio najgori dan njegova predsjedništva i izrazio je nadu da će uspjeti osigurati usvajanje novih mjera za kontrolu osobnog naoružanja te skepsu prema prijedlogu Nacionalne udruge za vatreno oružje (NRA) o uvođenju naoružanih čuvara u školama.

Obama je potpredsjednika JoeaBidena zadužio da se odmah na početku 2013. sa skupinom dužnosnika angažira na ovome problemu, potaknut pokoljem počinjenim ovog mjeseca u osnovnoj školi u gradu Newtownu u Connecticutu, kada je naoružani ubojica usmrtio 20 učenika škole i šest učitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo bih pitanje volio riješiti tijekom prve godine drugoga mandata. Donijet ću poseban prijedlog koji će se temeljiti na preporukama Joea Bidena i grupe koja s njim radi na ovome pitanju. Sigurno to neću odgađati i uložit ću sav svoj autoritet iza tog prijedloga. Objasnit ću Amerikancima zašto je to važno i zašto moramo učiniti sve da se masakr kakav je bio u školi Sandy Hook u Newtownu više ne ponovi", rekao je Obama u emisiji "Meet the Press" NBC-ja.

"Skeptičan sam prema mišljenju da je jedini odgovor na ovaj problem donošenje još oružja u škole, a mislim da je prema takvom rješenju skeptična i većina američkih državljana", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utjecajni lobisti iz NRA smatraju da bi dobar odgovor na potencijalne oružane napade na škole bilo uvođenje naoružanih čuvara u njima. Potpredsjednik NRA Wayne LaPierre je u svojoj prvoj reakciji na napad u Newtownu kazao kako je po mišljenju njegove udruge "dobar momak s oružjem jedina stvar koja može zaustaviti lošeg momka s oružjem".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo