upao u opasno područje / Obama upozorio Jamajčane: 'Usporite s gandžom!'

Obama je igrao na sigurno i rekao da zatvor nije odgovor na problem droge, ali ni legalizacija neće riješiti sve probleme

10.4.2015.
16:59
VOYO logo

Američki predsjednik BarackObama upao je u četvrtak na Jamajci u 'opasno područje' kad su ga pitali što misli o marihuani, temi bliskoj srcu, a i umu mnogih stanovnika te karipske države slavne po lokalnoj gandži.

Obama je igrao na sigurno i rekao da zatvor nije odgovor na problem droge, ali ni legalizacija neće riješiti sve probleme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znate da mnogi misle: Legalizirajmo marihuanu i smanjit će se dotok novca transnacionalnim trgovcima drogom, a porast će prihodi i zaposlenost.' Moram vam reći da to nije čarobno rješenje", rekao je Obama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuvši da su marihuanu legalizirale dvije američke savezne države, Colorado i Washington, Obama je rekao kako ostale čekaju da vide kako će proći taj "eksperiment".

Upotreba marihuane na Jamajci je dekriminalizirana početkom godine. Uzgajaju je svuda na otoku i igra važnu ulogu u rastafarijanskome pokretu koji je popularizirao pokojni reggae glazbenik BobMarley.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obama je Marleyev fan od srednje škole, pa je po dolasku na Jamajku u srijedu navečer nenajavljeno posjetio kuću u Kingstonu u kojoj je glazbenik živio do smrti 1981. Poslije je rekao da je brzi obilazak te kuće bio "jedan od najzabavnijih susreta otkako sam predsjednik".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo