još koji sat / 'Obiteljska fotografija' političara za Hrvatsku u Europskoj uniji

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Zajedničkim fotografiranjem hrvatskih domaćina i njihovih visokih gostiju koji su došli uveličati obilježavanje hrvatskog pridruživanja Europskoj uniji završena je proslava u Banskim dvorima i na Markovom trgu.

30.6.2013.
20:35
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Južna strana povijesne Markove crkve kulisa je zajedničke fotografije koja će domaćine i njihove visoke goste podsjećati na današnji dan i činjenicu da je Hrvatska postala 28. članica Europske unije.

Markov trg koji je u daljnjoj i bližoj povijesti bio svjedokom brojih prijelomnih trenutaka u hrvatskoj povijesti, svjedočio je danas još jednom takvom trenutku - svečanosti hrvatskog članstva u Europskoj uniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćini, predsjednici Republike, Vlade i Sabora Ivo Josipović, Zoran Milanović i Josip Leko te ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić i njihovi gosti uputili su se potom u obližnje Klovićeve dvore gdje je za njih priređena svečana večera.

Na jelovniku su, za dobrodišlicu, kruh i sol uz plešivički pjenušac. Slijede kozji i ovčji sirevi iz različitih hrvatskih regija uz mlado povrće te istarsku malvaziju i graševinu s istoka Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom će se služiti na tri različita načina pripremljeni inćuni uz dalmatinski zlatni pošip i istarski merlot.

Kao glavno jelo predviđena je janjetina ispod peke s bobom, grahom i kupusom, oplemenjena divljim koromačem i smiljem, uz dalmatinski barikirani plavac mali i kutjevački crni pinot.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od slastica bit će posluženi salenjaci oplemenjeni marelicama i začinima, uz vina zelenac i traminac.

Dok su Ćirilometodskom ulicom prolazili na putu u Klovićeve dvore domaćine i uzvanike pratila je prigodna zvonjava gornjogradskih crkava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo