Stanovnici razočarani / Obnova u Slavoniji bez pomaka, nitko ne zna zašto je puknuo nasip

Vlada je zaključila da još nije moguće utvrditi prave razmjere katastrofe koja je sredinom svibnja pogodila istok Hrvatske. Premijer je opet spomenuo puknuti nasip u Rajevu Selu, ali krivce i odgovornost i dalje ne zna. Kako se živi u selu koje je poharao riječni tsunami, provjerite u video prilogu.

30.7.2014.
19:11
VOYO logo

I dva i pol mjeseca nakon katastrofe u Rajevu Selu – katastrofa. Ljiljana, kojoj se premijer požalio na cijev, vodu uzima iz hidranta. Odvrće je papagajkama.

Rajevog Sela premijer Milanović prisjetio se na sjednici Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''I opet nemamo jasan odgovor zašto je pukao nasip, dakle, novi dio nasipa se raspao i općine i prostor su poplavljene. Na to ne znam hoćemo li ikad dobiti odgovor, ali to ne treba zaboraviti'', izjavio je Milanović.

Mještani traže odgovornost zbog čega su podnijeli kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Država mora dati tome narodu obeštećenje za duševnu bol i naravno – materijalnu štetu'', rekao je Branko Jerković, stanovnik Rajevog Sela.

Krater koji je nastao u sekundama, sanira se već mjesec dana. Odgovor na pitanje – tko je kriv, nema ni resorni ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mi smo dobili izvješće ekspertnog tima koji je utvrdio zapravo tehničke razloge puknuća nasipa, a istrage idu i dalje – tako da ćete biti obavješteni'', obavijestio je javnost ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

Čekajući obnovu, mještani spavaju na podu i sanjaju poplavu. Strah ih ne pušta ni danju, jer su otkrili nove rupe duž nasipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema sigurnosti ni u obećani ritam obnove. Umjesto najavljene tri, u Đurićima se obnavlja samo jedna kuća, a stanovnici se pitaju ima li država uopće novca za održati obećanje.

Ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš javnost uvjerava da se radi punom parom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Idu novci, dakle, sve vrijeme radimo, pripremamo još sljedećih 100 kuća za rušenje, pripremamo sve za izgradnju, mi radimo niz stvari koje se ne vide.''

Na ishod nezahvalne situacije stanovnici poplavljenih područja čini se, čekati će još neko vrijeme, a situacija je nažalost takva da troškovi rastu iz dana u dan, a razmjeri štete još se ne mogu procijeniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo