ekstremni vremenski uvjeti / Oboreni rekordi: 2012. najtoplija godina u povijesti SAD-a

Image
Foto: RTL

Agencijin Indeks klimatskih ekstrema, koji mjeri učestalost ekstremnih vremenskih prilika, kao i broj tropskih oluja i uragana koji poharaju SAD, pokazao je za 2012. dvostruko višu vrijednost od normalne.

9.1.2013.
11:15
RTL
VOYO logo

Godina 2012. bila je najtoplija u Sjedinjenim Državama otkad se provode mjerenja, objavila je vladina agencija za klimu NOAA, naglasivši da je prošlogodišnji temperaturni prosjek za jedan Celzijev stupanj viši od dosadašnjeg rekorda.

Znanstvenici NOAA-e kazali su u utorak da je prosječna temperatura u kontinentalnom dijelu SAD-a, bez Aljaske i Havaja, bila 12,94 stupnja Celzija, što je 3,2 stupnja više od prosjeka u 20. stoljeću, te jedan stupanj više od dosad rekordne 1998. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agencija je također potvrdila ono što su američki farmeri i stanovnici zapadnog dijela zemlje već znali: prošla je godina bila sušnija od prosjeka.

NOAA navodi da je 2012. bila 15. najsušnija godina otkad se provode mjerenja. Na vrhuncu ljetnih vrućina, u srpnju 2012., suša je vladala na 61 posto teritorija kontinentalnih Sjedinjenih Država.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agencijin Indeks klimatskih ekstrema, koji mjeri učestalost ekstremnih vremenskih prilika, kao i broj tropskih oluja i uragana koji poharaju SAD, pokazao je za 2012. dvostruko višu vrijednost od normalne. Samo je 1998. godina imala ekstremnije vremenske prilike, objavila je NOAA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo