ŠTO SE ČITA U SABORU? / Očajnički apel iz Vjesnika: Sačuvajte nas od propasti!

Image
Foto: PIXSELL

Desetak novinara "Vjesnika" okupilo se u srijedu ispred zgrade Hrvatskog sabora kako bi apelirali na svijest zastupnika te ih pozvali da pomognu sačuvati dnevni list koji u Hrvatskoj ima 72-godišnju tradiciju.

15.2.2012.
11:38
PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Novinari "Vjesnika" podijelili su u srijedu ispred zgrade Hrvatskog sabora letke kojima su pokušali apelirati na svijest zastupnika, tražeći od njih da sačuvaju ovaj dnevni list s desetljećima dugom tradicijom.

Gašenjem novina posao bi izgubilo čak 130 zaposlenih, a glavnog krivca za propadanje ovih, nekada uglednih novina, pronašli su u HDZ-u.

"U posljednjih 7,5 godina dirigiranog novinarstva HDZ je potpuno uništio ovaj dnevni list", izjavio je Zlatko Hreljić, predsjednik "Vjesnikovog" ogranka HND-a.

Igrao je i SDP u svemu tome svoju ulogu, jer tijekom svoje vladavine od 2000. go 2004. godine, unatoč brojnim apelima novinara, nije učinio ništa kako bi se pitanje "Vjesnika" riješilo.

Iz Vlade šalju jasan odgovor - uvjeti za stečaj su postignuti te će Ministarstvo financija, u skladu sa zakonom, proglasiti stečaj.

Oglasili su se i iz Ministarstva kulture, tvrdeći kako stečaj "Vjesnika" ne znači nužno i njegovo gašenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo