kolinda zna što treba / 'Očekujem od srbijanske vlade da se ogradi od Šešeljevih izjava!'

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu Republike Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je kako od srbijanske vlade očekuje da se ogradi od izjava Vojislava Šešelja, koji je nedavno iz haaškog pritvora došao u Srbiju i poručio da nastavlja voditi velikosrpsku politiku.

14.11.2014.
13:41
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu Republike Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je kako od srbijanske vlade očekuje da se ogradi od izjava Vojislava Šešelja, koji je nedavno iz haaškog pritvora došao u Srbiju i poručio da nastavlja voditi velikosrpsku politiku, a ako se ne ogradi, hrvatskog veleposlanika u Beogradu trebalo bi pozvati na konzultacije u Zagreb.

"Očekujem od srbijanske vlade da se vrlo jasno ogradi i distancira od izjava gospodina Šešelja, a ako se to ne dogodi, onda ja, doista, mislim da Hrvatska treba pozvati svog veleposlanika (iz Beograda) na konzultacije u Zagreb", rekla je u petak Kolinda Grabar-Kitarović u Trogiru, odgovarajući na pitanje kako komentira Šešeljev dolazak u Srbiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je, po njezinu tumačenju, jedna od prvih mjera koja se u diplomaciji i diplomatskim odnosima može učiniti kako bi se poslao znak o tome da 'nešto nije u redu i da treba početi raditi na tome'.

Haaški optuženik i vođa Srpske radikalne stranke (SRS) s titulom četničkog vojvode Vojislav Šešelj izjavio je u četvrtak novinarima da se neće vratiti dragovoljno u Haag na izricanje presude te je istaknuo da radikali ne odustaju od ideje o tzv. Velikoj Srbiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li Šešeljev dolazak iz haaškog pritvora u Srbiju neugodan za Hrvatsku, Grabar-Kitarović je odgovorila kako je 'u svakom slučaju riječ o neugodnoj situaciji'.

Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je danas Trogir u povodu Dana grada

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo