DO 16 SATI BIRALO 26,53 % / Odaziv manji, u Dubrovniku najveći

Do 16 sati glasovalo je 6 posto manje građana u odnosu na prvi krug. Najveći interes pokazali su Dubrovčani - glasovalo je njih 37 posto, a najmanji Karlovčani (17,6 posto).

31.5.2009.
11:15
VOYO logo

U drugom krugu lokalnih izbora na birališta je do 16 sati izašlo 716.711 birača ili 26,53 posto biračkog tijela, što je nešto manje nego u prvom krugu prije dva tjedna, objavilo je Državno izborno povjerenstvo.

Najviše birača izašlo je na glasačka mjesta u Virovitičko-podravskoj županiji, gdje je do 16 sati glasovalo 39,91 posto, a najmanje u Šibensko-kninskoj županiji gdje je izašlo 21,20 posto birača. U prvom krugu u 16 sati najveći je odaziv bio u Varaždinskoj županiji, a najmanji u Vukovarsko-srijemskoj. Predsjednik DIP-a Branko Horvatin rekao je kako je to nešto manji odaziv nego u prvom krugu prije 14 dana kada je do 16 sati glasovalo 32,66 posto birača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od gradova, najveći odaziv zabilježen je u Dubrovniku s 36,95 posto, dok je najmanje zainteresiranih birača bilo u Karlovcu - 17,68 posto.

Pozivajući se na policijska izvješća, Hrvatin je rekao da do 16 sati nije zabilježen nijedan incident na biračkim mjestima ili u njihovoj blizini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedino je, kaže, u Metkoviću u uredu državne uprave za popis birača jedna osoba vikom i galamom narušavala javni red i mir.

U drugom krugu izbora građani neposredno biraju župane u devet županija, gradonačelnike u šest županijskih sjedišta i Gradu Zagrebu te još pedeset gradova u više županija, a u 164 općine biraju općinske načelnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo