POSLJEDNJA PREPREKA / Odbijena Mladićeva žalba

Image

Ratku Mladiću u utorak je odbijena žalba na izručenje Haškom sudu čime je uklonjena i posljednja prepreka za njegovu ekstradiciju.

31.5.2011.
11:57
VOYO logo

BEOGRAD - Ratku Mladiću u utorak je odbijena žalba na izručenje Haškom sudu i sada samo preostaje da tamošnja ministrica pravosuđa potpiše rješenje o njegovoj ekstradiciji.

Sud nije uvažio liječnički nalaz kojeg je dostavio Mladićev odvjetnik, a koji je najavljivao da bi to moglo "promijeniti cjelokupnu situaciju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se da bi Mladić, nakon što odluku o izručenju potpiše srbijanska ministrica pravosuđa Snežana Malović, mogao biti prebačen u Haaški sud, no točno vrijeme neće biti objavljeno, kako je objašnjeno, iz sigurnosnih razloga.

Mladića se tereti za genocid, zločine protiv čovječnosti i povrede ratnog prava i običaja počinjene tijekom rata u Bosni i Hercegovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važećom optužnicom Mladić je optužen pred Haaškim sudom za sudjelovanje u udruženom zločinačkom pothvatu čiji je cilj bio počiniti genocid i druge ratne zločine nad muslimanskim, hrvatskim i drugim nesrpskim stanovništvom tijekom rata u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo