MISTERIOZNA INICIJATIVA / Odgovori Rehnu nepoznati

Image

U Europskoj komisiji ne žele reći jesu li primili odgovore na tajni novi prijedlog Ollija Rehna kojim bi se moglo razriješiti hrvatsko-slovensko granično pitanje.

30.3.2009.
21:13
VOYO logo

BRUXELLES - Premda se ponedjeljak spominjao kao rok za odgovor na još uvijek tajnu incijativu europskog povjerenika za proširenje Ollija Rehna, u Europskoj komisiji (EK) ne žele potvrditi jesu li u Bruxellesu primili odgovore Hrvatske i Slovenije.

"Kontaktirao sam s uredom povjerenika Rehna i u ovom trenutku ne žele ništa komentirati", rekao je glasnogovornik Amadeu Altafaj Tardio na upit je li EK dobila odgovor dviju zemalja i prihvaćaju li one ili odbacuju prijedlog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rehn je proteklog vikenda na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova EU-a u Češkoj rekao da očekuje odgovor na svoj prijedlog do ponedjeljka navečer.

On je prošle srijede na sastanku s ministrima vanjskih poslova Hrvatske i Slovenije iznio novi kompromisni prijedlog u vezi s okvirom unutar kojega bi djelovala stručna skupina pod vodstvom bivšeg finskog predsjednika Marttija Ahtisaarija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijedlog nije javno objavljen, ali pojedini mediji navode da je riječ o svojevrsnoj ad hoc arbitraži koja bi se temeljila na međunarodnom pravu, što traži Hrvatska, i uz poštovanje "načela pravičnosti", na čemu inzistira Slovenija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo