SPROVOD IVE PUKANIĆA / "Odgovorni su novinari i policija"

Image

Kolumnist Srećko Jurdana se u govoru na odru svog prijatelja obrušio na policiju i "sitne novinarske duše"

27.10.2008.
16:25
VOYO logo

VELIKA GORICA - Tisuće ljudi okupilo se danas na velikogoričkom groblju na psoljednjem ispraćaju novinara i prvog čovjeka tjednika "Nacional" Ive Pukanića, brutalno likvidiranog prošlog tjedna ispred redakcije njegovih novina.

Cijelo vrijeme sprovoda Velika Gorica bila je pod policijskom opsadom, a Pukanićevi suradnici kao i brojni političari na pogreb su stigli u pratnji policijskog osiguranja. Kako je i rekao, pogrebu prijatelja prisustvovao je i predsjednik Stipe Mesić koji se za Pukanićem nije ustručavao zaplakati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sprovod je započeo pjesmom 'Duga cesta', koju je izvela muška klapa, a lijes je u grobno mjesto spušten uz taktove dalmatinske pjesme 'Da te mogu pismom zvati'. Govor na odru svog suradnika održao je kolumnist "Nacionala" Srećko Jurdana koji se nije ustručavao za smrt Ive Pukanića prozvati političare i policiju, ali i mnogoborjne novinare "Nacionalu" nesklonih medija.

Tragično je da ga policija nije uspjela zaštiti, za njih je to očito bio logistički problem. Puki je znao da na ulicama ovog grada cirkuliraju sile zla - poručio je Jurdana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Zar Puki mora umrijeti da bi mu vjerovali?, pitao sam se tada. Novinarske sitne duše odgovorne su koliko i policija. U silnim demonstracijama tijekom napada na novinare nitko se nije sjetio njega, a Puki je bio veći novinar od svih njih zajedno - zaključuje Nacionalov kolumnist.

Uz Mesića i Pukijeve najbliže suradnike na sprovodu su se okupile brojne osobe iz javnog života: od Vesne Škare- Ožbolt, preko Tonina Picule, Zdravka Mamića, braće Petrač, Igora Štimca do Ivice Mudrinića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo