Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
mirela holy poručila

'Održivi razvoj nije kočnica, nego mogućnost razvoja'

Predsjednica ORaH-a Mirela Holy je naglasila kako dokazive brojke, odnosno procjene da je u ekološkoj industriji u EU zaposleno 3,2 milijuna ljudi, a u ostalim djelatnostima daleko manje, pokazuju da realizacija projekata održivnog razvoja otvara nova radna mjesta i osigurava rast gospodarstva.

Image
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
I.L./HINA/ 27.4.2014. u 13:58
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predsjednica ORaH-a Mirela Holy danas je u Osijeku poručila kako održivi razvoj, suprotno predrasudama, predstavlja velike mogućnosti razvoja, posebno u poljoprivredi, te otvaranja novih radnih mjesta.

"Suprotno raširenim predrasudama da je održivi razvoj kočnica razvoja gospodarstva i otvaranja novih radnih mjesta, upravo kroz održivi razvoj velike su mogućnosti razvoja i otvaranja novih radnih mjesta", rekla je Holy na tribini "Održivi razvoj stvara nova radna mjesta u poljoprivredi".

Naglasila je kako dokazive brojke, odnosno procjene da je u ekološkoj industriji u EU zaposleno 3,2 milijuna ljudi, a u ostalim djelatnostima daleko manje, pokazuju da realizacija projekata održivnog razvoja u posljednjih desetak godina otvara nova radna mjesta i osigurava rast gospodarstva. Napomenula je kako je imperativ Europske unije briga za budućnost upravo u održivom gospodarskom razvoju.

"Kada je u pitanju Osječko-baranjska županija, gdje je poljoprivreda noseća gospodarska grana, onda je sigurno da se prilagodbom znanstvenih metoda temeljenih za zaštiti prirode i proizvodnji zdrave hrane može postići napredak", poručila je Holy. Prije svega, dodala je, jer se radi o kraju bogatom prirodnim resursima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Istaknula je važnost obrazovanja ljudi koji se bave poljoprivredom, ali i u svim drugim djelatnostima, kao i nužnost "svladavanja" izrade počesto zahtijevnih projekata koji se mogu financirati sredstvima EU.

Građane je pozvala da u što većem broju izađu na predstojeće izbore za Europski parlament, ocijenivši iznimno važnim izbor onih zastupnika koji će znati i željeti na kvalitetan način zastupati interese Hrvatske u velikoj europskoj obitelji.

Upravo se čita

Image
želi smanjiti euforiju

Ugledni arhitekt nije oduševljen Pelješkim mostom: 'Čeka se nekretninski bum i bezočno betoniranje'

Na tribini u Osijeku, koja je prva u nizu koje će ORaH organizirati u predstojećim danima, govorio je i potpredsjednik stranke Davor Škrlec i Ivan Vicković s izborne liste ORaH-a.

Na novinarski upit kako komentira visoki rejting njezine stranke po anketama, Holy je kratko odgovorila da su "građani prepoznali one koji govore što misle da mogu ostvariti i koji su u tome principijelni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
I.L./HINA/ 27.4.2014. u 13:58
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
izbjegli upad u kuću

Otkriveno što je pronađeno u kući masovnog ubojice s Cetinja. Potreseni susjed: 'Ubio je ili ranio koga god je vidio'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba