drastične mjere / Odstranile grudi zbog straha

Image
Foto: Photos/ilustracija

Tri sestre iz Velike Britanije podvrgle su se operacijama na kojima su im odstranjene maternice i dojke kako bi se spasile od nasljednog raka od kojeg je umrla njihova majka u dobi od samo 32 godine.

31.1.2012.
20:34
Photos/ilustracija
VOYO logo

Luan Moreton, Kim Jones i Jemma Dennis podvrgnule su se operaciji odstranjenja grudi nakon što su saznale da sve tri nose gen zbog kojeg bi mogle teško oboljeti.

Nakon toga, Luan i Kim odlučile su odstraniti maternicu jer su im liječnici rekli da postoji 50% šansi da obole od raka jajnika. Najmlađa sestra učinit će istu stvar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve tri ispričale su svoju priču kako bi potaknule žene diljem svijeta da se podvrgnu pretragama kako bi na vrijeme otkrile zloćudne bolesti.

"Ljudi moraju znati da postoje stvari koje se mogu učiniti da bismo minimalizirali rizik. Naša mama je imala isti gen, ali nikada nije bila na testiranju. Za nju je bilo prekasno, ali mi smo mogle poduzeti nešto po tom pitanju", izjavila je Luan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je napipala kvržicu, Luan su liječnici dijagnosticirali rak dojke. Uspješno je prošla kemoterapiju i radioterapiju, ali nakon toga otkriven joj je BRCA1 gen koji je glavni krivac za ovu bolest.

To je značilo da postoji 50% šansi da i njene sestre nose isti gen, što je pretragama i potvrđeno. Zbog toga su odlučile poduzeti ove drastične mjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike