nema povrata poreza / Odzvonilo shoppingu u Grazu nakon ulaska u EU?

Nakon ulaska u Uniju neće više biti razloga za odlazak u shopping preko granice. Hrvatska postaje dio carinske unije, pa tako povrat poreza odlazi u prošlost. Zaputili smo se na jedno od posljednjih povoljnijih šoping-putovanja.

16.6.2013.
18:51
VOYO logo

Put košta tek 100 kuna, a kad se tome pridoda mogućnost povrata poreza, isplati se skoknuti do Austrije, kažu putnici.

Za manje od sat vremena autobus je na slovenskoj granici. Tu će uskoro ostati samo kućice, a pečaćenje putovnica odlazi u povijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No to nije jedina promjena. Ulaskom u EU Hrvatska postaje dio jedinstvenog carinskog područja pa tako popularni mehrwertsteuerodlazi u povijest.

Upravo na to računaju u najvećem trgovačkom centru u blizini Graza. Umjesto da se oslone na povrat poreza, Hrvate nastoje privući raznolikom ponudom i pristupačnim cijenama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz shopping, mnogi koriste i priliku da prošetaju Grazom i popiju kavicu. No, u pola 6 vrijeme je za povratak i podvlačenje crte.

Redovi za povrat poreza na granici, međutim, uskoro će biti tek predmet priča, a nakon dolaska i nekih dugoočekivanih šoping centara u Hrvatsku, s njima će u prošlost možda otići i busevi za Graz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo