PRVI PUT U TJEDAN DANA / OESS i istražitelji napokon stigli na mjesto pada malezijskog aviona

Image
Foto: AP Images

Borbe proruskih separatista i ukrajinskih snaga na tom području onemogućavale su dosad rad međunarodnih stručnjaka koji bi željeli otkriti uzrok pada Boeinga 777.

31.7.2014.
15:55
AP Images
VOYO logo

Organizacija za europsku sigurnost i suradnju (OESS) objavila je u četvrtak, dva tjedna nakon rušenja zrakoplova u kojem je poginulo gotovo tristo ljudi, da su njezini promatrači, zajedno s australskim i nizozemskim stručnjacima za avionske nesreće, stigli do ostataka olupine na istoku Ukrajine.

Borbe proruskih separatista i ukrajinskih snaga na tom području onemogućavale su dosad rad međunarodnih stručnjaka koji bi željeli otkriti uzrok pada Boeinga 777, piše Reuters.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"OESS-ovi promatrači prvi put u gotovo tjedan dana stigli su do ostataka MH17. Uz njih su nizozemski i australski stručnjaci. Došli su novim putem", objavio je OESS na Twitteru.

Ukrajina je u četvrtak objavila da prekida napade na istok zemlje kako bi međunarodnim stručnjacima omogućila prilaz ostacima aviona, ali da separatisti ne prestaju napadati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Facebooku je vlada u Kijevu najavila jednodnevni prekid vatre uz obrazloženje da će poslušati poziv glavnoga tajnika Ujedinjenih naroda Bana Ki-moona i prestati s borbama kraj mjesta pada aviona, javlja dpa.

Mala izvidnica obavit će preliminarni pregled toga područja, kaže se u priopćenju nizozemske misije. "Sad će samo preliminarno pregledati kako bi u idućem dolasku mogli što prije početi istragu", kaže se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina međunarodnih stručnjaka i dalje je u obližnjem pokrajinskom sjedištu Donecku koji je sad glavno separatističko uporište na istoku Ukrajine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo