propao plan / 'Opametili' Orbana: Odustao od uvođenja poreza na internet

Image
Foto: AP Images

Prosvjedi su 'onemogućili' uvođenje poreza, rekao je Orban za državni radio. 'Porez na internet ne može se uvesti u sadašnjem obliku... Ništa se ne može uvesti u ovim okolnostima', kazao je Orban.

31.10.2014.
11:08
AP Images
VOYO logo

Mađarski premijer Viktor Orban odustao je od plana uvođenja poreza na internet u njegovu sadašnjem obliku nakon prosvjeda tisuća ljudi diljem zemlje i obećao je provesti "nacionalne konzultacije" u siječnju.

Prosvjedi su "onemogućili" uvođenje poreza, rekao je Orban za državni radio. "Porez na internet ne može se uvesti u sadašnjem obliku... Ništa se ne može uvesti u ovim okolnostima", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konzervativna Orbanova vlada željela je uvesti porez na preuzimanje podataka s interneta u visini od 150 forinta (3,80 kune) za gigabajt. Europska komisija oštro je kritizirala taj prijedlog, a njegovi protivnici su rekli da se njime žele ograničiti temeljne slobode.

Plan o uvođenju poreza na internet izazvao je najveće prosvjede protiv Orbanove vlade otkako se on vratio na vlast 2010. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada će iduće godine početi 'nacionalne konzultacije' o tome treba li uvesti porez na internet, rekao je premijer dodajući da će konzultacije "dugo trajati".

Prosvjednici su najavili 'proslavu' u petak navečer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo