sužava se potraga / Optimizam se ponovno rodio: Brod 'uhvatio' dva nova signala

Image
Foto: jacc.gov.au

Australski brod koji sudjeluje u potrazi za nestalim malezijskim zrakoplovom registrirao je dva nova signala koji bi mogli dolaziti iz crne kutije.

9.4.2014.
8:47
jacc.gov.au
VOYO logo

Australski brod Ocean Shield zabilježio je dva nova signala tijekom jučerašnjeg dana. Prvi je trajao 5:32 minute, a drugi oko sedam minuta. Uhvaćeni su na dubini od 4.500 metara.

"Ti su signali kompatibilni s emisijom crne kutije", rekao je u Perthu Angus Houston, šef zajedničke agencije koja koordinira potragu za zrakoplovom nestalim u južnom Indijskom oceanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takav rasplet događaja je ponovno probudio optimizam kako će se ipak doznati gdje je i što se dogodilo s malezijskim zrakoplovom nestalim 8. ožujka.

Istražitelji nastoje suziti mjesto potrage kako bi podvodnim uređajem što prije mogli locirati crnu kutiju.

Unatoč obećavajućim signalima, Houston je upozorio da treba biti oprezan sve dok se olupina Boeinga i službeno ne lokalizira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, prvi signal je australski brod uhvatio u subotu u  i trajao je dva sata i 20 minuta prije nego što su ga izgubili. Brod se zatim okrenuo i ulovili su signal na narednih 13 minuta.

Avion je nestao 8. ožujka s 239 osoba. Malezija je službeno objavila 25. ožujka da je 'skončao na jugu Indijskog oceana'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo