KORUPCIJA U SUSJEDSTVU / Optužnica protiv šefa HDZ-a BiH

Image

Protiv Draga Čovića podignuta je optužnica u kojoj ga se tereti da je dionice Eroneta iz tadašnjeg HPT-a nezakonito prebacio tvrtkama Crohercu, Alpini Commercu i Hercegovina osiguranju.

30.1.2010.
21:01
VOYO logo

MOSTAR - Hercegovačko-neretvansko županijsko tužiteljstvo u Mostaru podiglo je optužnicu protiv predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića i još nekoliko osoba koje se tereti da su nezakonito prebacili udjele u tvrtki mobilne telefonije Eronetu u vlasništvo triju privatnih tvrtki.

Glavni hercegovačko-neretvanski tužitelj Nijaz Mehmedbašić potvrdio je u subotu za medije u Mostaru da je optužnica podignuta prošli tjedan te da se sada čeka potvrda županijskoga suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadzorni odbor Hrvatske pošte i telekoma Mostar (HPT), kojem je Čović 1999. bio predsjednik, tereti se da je dionice Eroneta iz tadašnjeg HPT-a nezakonito prebacio tvrtkama Crohercu, Alpini Commercu i Hercegovina osiguranju. HPT Mostar je dugovao tim trima privatnim tvrtkama za izvedene radove, a kao naknadu im je nadzorni odbor odobrio dodjelu udjela u Eronetu.

U međuvremenu je Županijski sud u Mostaru poništio te odluke i vratio udjele u Eronetu mostarskom HPT-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Dragana Čovića se pred županijskim sudom u Sarajevu trenutačno vodi drugi postupak za dodjelu stanova vladinim dužnosnicima u vrijeme dok je bio dopredsjednik vlade Federacije BiH i ministar financija toga entiteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo