susret u sibiru / Oslobođene članice Pussy Riota konačno zajedno!

Image
Foto: AP

Marija Aljohina odletjela je nakon izlaska iz zatvora u Nižnji Novgorodu u Krasnojarsk kako bi se srela s Tolokonjikovom koja je puštena iz zatvorske bolnice u tom gradu.

24.12.2013.
10:53
AP
VOYO logo

Dvije članice ruske skupine Pussy Riot,Nadežda Tolokonjikova i Marija Aljohina sastale su se u utorak u Krasnojarsku nakon amnestije koju je prošlog tjedna proglasio ruski predsjednik Vladimir Putin i potvrdile da će se boriti za zaštitu ljudskih prava.

Marija Aljohina (25) odletjela je nakon izlaska iz zatvora u Nižnji Novgorodu u Krasnojarsk kako bi se srela s Tolokonjikovom (24) koja je puštena iz zatvorske bolnice u tom gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tolokonjikova i Aljohina provest će dva dana u Krasnojarsku", rekao je suprug Tolokonjikove, Pjotr Verulov.

I fotograf Greenpeacea Denis Sinjakov, uhićen krajem rujna na brodu Greenpeacea tijekom akcije na arktičkoj naftnoj bušotini i oslobođen u studenome, doputovao je u Krasnojarsk i sastao se s dvije mlade žene, prema fotografijama objavljenim na društvenoj mreži Twitter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Verzilov je rekao da one planiraju u četvrtak otputovati u Moskvu gdje će u petak održati konferenciju na novinare, što je potvrdila odvjetnica Pussy Riota Irina Krunova.

Tolokonjikova i Aljohina bile su osuđene na dvogodišnju kaznu zatvora zbog punk molitve u moskovskoj katedrali protiv Putina i njegovih veza s ruskom pravoslavnom crkvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od izlaska iz zatvora izrekle su teške optužbe protiv ruske vlasti i najavile da namjeravaju djelovati u korist zatvorenika i poboljšanja ruskog zatvorskog sustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo