opasna kombinacija / Ostala bez vida zbog jeftine votke

Image
Foto: PHOTOS.COM

Iako je prodavač bio svjestan da prodaje votku čije ispijanje može dovesti do gubitka vida, ipak ju je prodavao. Britanska studentica otkrila je na vlastitoj koži sve opasnosti ovog sumnjivog alkoholnog pića.

31.1.2012.
13:41
PHOTOS.COM
VOYO logo

Mlada britanska studentica Lauren Platts kupila je jeftinu bocu votke u lokalnoj trgovini.

Iako ju je prodavač odmah upozorio kako bi od tog pića mogla oslijepiti, 21-godišnjakinja je upozorenje shvatila kao šalu dežurnog dušobrižnika.

Međutim, kada se jutro nakon ispijanja alkohola probudila s mučninom, groznom migrenom i zamagljenim vidom shvatila je kako nije bila riječ o šali.

"Popila sam trećinu boce pomiješanu s limunadom tu večer prije izlaska. Iduće jutro nisam mogla ustati iz kreveta", prepričala je nesretna djevojka.

Čak dva mjeseca nakon nemilog događaja, Lauren i dalje ne vidi dobro. Naime, vid joj je i dalje zamagljen, a često se dogodi i da izgubi perifernu sliku.

Britanska policija muku muči boreći se s takozvanim krivotvorenim alkoholom. Naime, u Velikoj Britaniji je postao trend proizvoditi industrijski alkohol kojem je najčešće dodavan izbjeljivač kako bi dobio prozirnu boju poput votke.

Ova kobna kombinacija može izazvati mučninu, vrtoglavicu, respiratorne poteškoće i konačno sljepoću.

Dok liječnici tvrde kako se sve više mladih javlja u bolnice s ovim simptomima, u sveučilišnim gradovima i dalje raste potražnja za jeftinim, ali iznimno opasnim alkoholnim pićima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo