osposobljavanje za napadaje / Osuđeni na 25 godina zbog pokušaja pridruživanja Al Qaedi!

Image
Foto: Wikipedia

Osuđeni Sohiel Omar Kabir i Ralph DeLeon uvježbavali su se u rukovanju oružjema u južnoj Kaliforniji, gdje su se pripremali za svoju misiju

24.2.2015.
7:29
Wikipedia
VOYO logo

Dvojica muškaraca osuđena su na 25 godina zatvora za pokušaj pridruživanja Al Qaedi i osposobljavanje za napadaje na Amerikance u Afganistanu, izvijestilo je američko ministarstvo pravosuđa.

Osuđeni Sohiel OmarKabir (37) i RalphDeLeon (26) uvježbavali su se u rukovanju oružjema u južnoj Kaliforniji, gdje su se pripremali za svoju misiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na federalnom sudu optuženi su za zavjeru i pružanje materijalne potpore teroristima kao i za zavjeru i ubojstva američkoga vojnoga i državnog osoblja.

DeLeon je osuđen i za urotu omko ubojstava, otmice ili sakaćenja u inozemstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužitelji su dokazali da je Kabir uveo DeLeona i Miguela Alejandra SantanuVidrialesa u militantnu islamističku teologiju te da ih je nakon putovanja u Afganistan 2012. godine, ohrabrio ih da ga slijede pridruže se Al Qaedi.

Kasnije su DeLeon i Santana unovačili i četvrtoga optuženika Arifeena DavidaGojalija, da im se u inozemstvo pridruži u nasilnom džihadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DeLeona, Santanu i Gojalija uhitio je FBI u studenom 2012. Kabir je završio u pritvor kod američkih vojnih osoba u Afganistanu.

Santana i Gojali priznali su krivnju i čeka ih izricanje kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kabir je rođen u Afganistanu, ali je naturalizirani američki državljanin. DeLeon je Filipinac.

"Ovaj slučaj pokazuje potrebu za budnost i brzu akciju u suzbijanju nasilnoga ekstremizma", izjavio je američki odvjetnik Stephanie Yonekura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo