Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
vlasnici zabrinuti

Osuđeni pas Medo pao u depresiju

Pas Medo iz Peroja kod Vodnjana, kojem je sud odredio da ne smije lajati, pao je u depresiju. Čak 12 sati mora provesti u šupi kako noću ne bi lavežom ometao susjede dvije kuće dalje, zbog kojih se i našao u neprilici. Veterinari tvrde kako to može imati negativne učinke na njegovo zdravlje

RTL/ 18.2.2015. u 19:24
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Muke po slobodi laveža za psa Medu i dalje traju. Zabrana lajanja zbog koje svaku večer na 12 sati mora biti zatvoren u šupi, Medi teško pada.

"Dokle će to trajat, dok ne crkne? Ja ne znam kako to može tako funkcionirati", rekao je njegov vlasnik Blaž Šimunović. 

Ako Medo zalaje, komunalni redar odmah piše kaznu od 300 kuna. Dosad već četiri puta. Zbog tužbe susjeda dvije kuće dalje, Općinski sud u Puli, koji inače ima 4.805 neriješenih predmeta, našao je vremena da presudi psu. I osudi ga na tišinu. Medo zato sve manje jede.

"Problemi su mu počeli. Vani počne svitati i onda bi on išao van, a ne može. Ja mu to pokušam objasniti, ali on neće. To je majka priroda. ne možemo ga suzdržavati", dodao je Antun Šimunović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

12 sati predugo je da pas bude zatvoren, jer ne može obaviti nuždu, tvrdi veterinar. Zbog suzdržavanja može doći do urinarne infekcije ili stvaranja kamenca. Sve to na životinju ostavlja i psihičke posljedice.

"Ako je pas po vani trčkarao, skakao i lajao, a sad je zatvoren 12 sati u jednom prostoru na koji nije navikao, to definitivno može ostaviti i neke psihičke probleme", kaže veterinar Branimir Rebselj.

Upravo se čita

Image
JOVANOVA DRAGA

Sjećate li se nje? Evo kako Paulina iz 'Ljubav je na selu' izgleda danas

Mnogi susjedi kojima Medin lavež ne smeta suosjećaju sa životinjom, no ne i sud. Dok mu ne presudi drukčije, Medo noću smije lajati samo u snu.

RTL/ 18.2.2015. u 19:24
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Novi gadan okršaj

Banožić Milanoviću: 'Neka u vojne objekte zabrani ući svojima koji ih koriste za relaksirajuće aktivnosti'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba