ZAGREBAČKA OSNOVNA ŠKOLA / Otac vrijeđao i prijetio učiteljici zbog zdravstvenog odgoja!

Image
Foto: RTL

Neki nikako da shvate kako je Hrvatska sekularna država te crkvena učenja trebaju biti prezentirana u crkvama, a ne u školama. Posljednji primjer je reakcija oca koji je prijavio učiteljicu jer je njegovog sina podučavala darvinizmu i negirala Boga.

9.4.2013.
9:04
RTL
VOYO logo

Zbog toga što je odbila pustiti njegovo dijete sa sata zdravstvenog odgoja, otac učenika u jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi prijavio je učiteljicu prosvjetnoj inspekciji optužujući je za diskriminaciju, šikaniranje i huškanje djeteta protiv roditelja. Kao dokaz tome naveo je kako dotična učiteljica 'zagovara Darwinovu teoriju evolucije' i 'negira Boga koji je stvoritelj', a njegovog sina vodi na krivi put, prenosi Novi list.

Zgrožena napadom koji je doživjela, učiteljica je na portalu nastavnici.org objavila pismo u kojem traži da se nastavnike zaštiti od roditeljskog zlostavljanja. Odgovornost za rješavanje ovakvih situacija morali bi, upozorava ova nastavnica, preuzeti škola i Ministarstvo jer ovako nastavnici moraju voditi privatne bitke s roditeljima zbog vjerskih i inih svjetonazora.

"Pokušala sam ublažiti činjenicom da je u trećem i četvrtom razredu zastupljenost po njemu spornih sadržaja svega dva sata godišnje, pa da nema potrebe za takvim metodama. Kako su tenzije u medijima rasle, tako je on pojačavao pritisak na mene", priznala je učiteljica.

"Počeo me verbalno vrijeđati i omalovažavati, podcjenjujući mene i profesiju kojom se bavim. Prijetio mi je da će se pobrinuti da dobijem otkaz jer dijete podučavam suprotno svjetonazoru koji gaji i pod kojim odgaja svog sina. Citiram neke od njegovih izjava: 'Vi ste nitko i ništa', 'Žao mi je što sam vas ikad upoznao', 'Ja svom sinu govorim da nije ona kriva što je takva', 'Ja vas plaćam i pobrinut ću se da dobijete otkaz i da više nigdje ne radite'", navodi u pismu učiteljica.

"Živimo u 21. stoljeću i ne mogu prihvatiti lov na vještice kao nešto normalno. Radim pod stresom, bojim se tog roditelja i bojim se za svoju sigurnost jer on i dalje dolazi na roditeljske sastanke, a ostale roditelje huška protiv mene. Krši li on moja ljudska prava? Hoće li se ubuduće nastavnik morati izjasniti kao vjernik da bi stekao pravo raditi u struci ili da bi roditelji imali povjerenja u njegov rad? Jesam li ja to optužena za Darwinovu teoriju evolucije, i ako jesam, kako da dokažem da u tome nisam sudjelovala", upitala je.

Također je istaknula da zbog sukoba škole i oca najviše pate djeca.

Slučajeva prijetnji nastavnicima zbog zdravstvenog odgoja već je bilo u više škola, a u nekima je uredovala i policija.

Iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta poručili su tada kako se ne osjećaju odgovornim za incidente zbog uvođenja zdravstvenog odgoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo