OŠTRA OSUDA IZ OSIJEKA / 'Otkad se Božić slavi s rakijom i četničkom scenografijom?'

Image
Foto: PIXSELL

'Smatramo da svi hrvatski državljani bez obzira na to gdje žive moraju poštovati zakone, a policija ih mora provoditi', istaknuo je tajnik osječkog HDZ-a i dodao kako od ministra policije Ranka Ostojića traže da ispita što se ondje dogodilo i da kazni odgovorne, a ako to ne učini, neka sam da ostavku.

10.1.2013.
12:48
PIXSELL
VOYO logo

OSIJEK - Osječki Gradski odbor HDZ-a u četvrtak je oštro osudio način proslave pravoslavnog Badnjaka u Borovu kojom je, kako tvrdi, prekršeno nekoliko zakonskih odredaba te je od ministra unutarnjih poslova RankaOstojića zatražio da ispita taj događaj i kazni odgovorne, a ako to ne učini, neka da ostavku.

Srbi u Borovu sa šajkačama i tri prsta slavili Božić

Politički tajnik osječkoga HDZ-a MilanOpačak rekao je na konferenciji za novinare da su hrvatski građani srpske nacionalnosti u Borovu iskoristili Božić za dnevnopolitičku utakmicu radi pokazivanja svoje brojnosti izlaskom na ceste, čime je bilo prekršeno i nekoliko odredaba Zakona o prekršajima protiv javnoga reda i mira te Zakona o sigurnosti cestovnog prometa, zbog čega se nitko nije zabrinuo, a ponajmanje hrvatska policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opačak tvrdi kako se na snimkama proslave pravoslavnog Badnjaka u Borovu, objavljenim na You Tubeu, "može vidjeti kršenje javnoga reda i mira, tučnjava pojedinaca, od kojih su neki pijani, nošenje četničkih obilježja i zastava tzv. Republike Srpske, podizanje tri prsta, znaka pod kojim su ljudi protjerivani, i bacanje pirotehničkih sredstava te čuti glazba koja veliča nesnošljivost".

"Za pojedine žitelje Borova to nije bitno, i tamo se zakoni očito ne provode. Božić je blagdan mira i obitelji, ali to očito nije tako ako se slavi po julijanskome kalendaru u Borovu", rekao je Opačak i ocijenio kako hrvatska policija na to nije reagirala iako je bila u koloni vozila koja se kretala kroz Borovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatramo da svi hrvatski državljani bez obzira na to gdje žive moraju poštovati zakone, a policija ih mora provoditi, istaknuo je Opačak i dodao kako od ministra policije traže da ispita što se ondje dogodilo i da kazni odgovorne, a ako to ne učini, neka sam da ostavku.

Predsjednik Odbora za branitelje osječkoga HDZ-a umirovljeni general MladenMikolčević oštro je osudio sve što se dogodilo na proslavi u Borovu te je upitao "otkad se Božić slavi u mimohodu automobila, s rakijom i četničkom scenografijom". Pozvao je mjerodavna tijela MUP-a da ispitaju taj slučaj i utvrde odgovornost, ocjenjujući kako se ne smije dopustiti da nas takvi događaji, koji podsjećaju na kasne osamdesete i rane devedesete godine prošlog stoljeća, vrate u to vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo