SMRT DVOGODIŠNJE CURICE / Otpetljava se stravični slučaj koji je potresao Hrvatsku!

Desetak dana nakon smrti kćeri 35-godišnja Riječanka uhićena je pod sumnjom za teško ubojstvo vlastitog djeteta - i to trovanjem antidepresivima.

8.11.2013.
19:03
VOYO logo

"Ista se sumnjiči da je 28. i 29. listopada ove godine u stanu u Rijeci počinila kazneno djelo teškog ubojstva na okrutan način na štetu svoje dvogodišnje kćeri", izjavila je Tea Radovani, glasnogovornica Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci.

Osumnjičena profesorica Zrinka navodno je imala psihičkih problema, a nevjenčani partner registrirani je narkoman. U vrijeme  tragedije bio je u komuni za ovisnike. Tek će se utvrditi je li beba sama uzela tablete ili ih je joj dala majka koja je potom čekala 20 sati s mrtvim djetetom i tek onda zvala Hitnu pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susjedi su šokirani:

"Ja ne mogu vjerovati u to da je to jedna majka  to tako napravila, djetetu od 2 godine, pa ne bi blagu ja tako dala", rekla je jedna susjeda, a druga dodala: "Imam unučicu, ne mogu zamisliti da se to desilo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roditelji umrle bebe najprije su bili podstanari i k njima su u dva navrata dolazili socijalni radnici. Prvi put 2011. godine zbog anonimne prijave, a godinu poslije zbog prijave Zrinkine majke. Nijednom zbog zanemarivanja djeteta nego isključivo zbog loših partnerskih odnosa, tvrde socijalni radnici.

Image
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Image
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

"Po njihovim procjenama, tu nije bilo nikakvih elemenata za bilo što, da se nešto može poduzeti, konkretnije, nadzor, praćenje, oduzimanje djeteta ili bilo što... Prema mojoj procjeni, propusta takvog oblika, ja smatram da nije bilo", izjavio je Karlo Balenović, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Rijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga Zrinka je s djetetom doselila kod svojih roditelja gdje se tragedija i dogodila.  Dvogodišnja curica pokopana je u petak - mama Zrinka nije došla - određen joj je jednomjesečni istražni zatvor.  Dokaže li joj se krivnja, moguća kazna je maksimalnih 40 godina zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo