predsjednici posjetili školarce / 'Otvaramo novu stranicu u odnosima!'

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović i njegov srbijanski kolega Tomislav Nikolić posjetili su osnovnu školu Matije Gupca u vojvođanskom mjestu Tavankutu gdje žive pripadnici hrvatske manjine čime, poručili su, otvaraju novu stranicu knjige u odnosima dviju zemalja i dvaju naroda.

17.10.2013.
19:11
VOYO logo

Ivo Josipović i Tomislav Nikolić posjetili su Tavankut, mjesto nedaleko od Subotice u kojemu žive pripadnici hrvatske manjine, u sklopu dvodnevnog službenog posjeta hrvatskog predsjednika Srbiji. Dvojica predsjednika u školi su se susrela s učenicima koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku.

Obraćajući se djeci tijekom školske priredbe, Josipović je kazao da je zajedno s Nikolićem došao u Tavankut kako bi "odgovorili na jedno važno pitanje, a to je mogu li hrvatski i srpski narod zatvoriti neke nelijepe stranice povijesti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možemo li svoj djeci, i malim Hrvatima i malim Srbima i malim Mađarima, i svima malima pružiti sretno djetinjstvo i uspješnu budućnost", upitao se Josipović. "Vjerujemo da to možemo. Siguran sam da je i današnji dan znak optimizma, znak da sve ono ružno što se događalo, da se više nikada neće ponoviti".

Dvojica predsjednika posjetila su školu kako bi nazočila priredbi organiziranoj u sklopu 12. Dana Balinta Vujkova, te "Dana hrvatske knjige i riječi", što je najveća književna manifestacija Hrvata u Vojvodini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikolić je kazao da su Josipović i on odlučili "otvoriti stranicu knjige u odnosima između Srbije i Hrvatske, između hrvatskog i srpskog naroda, koju se dosad gotovo nitko nije usudio otvoriti".

"To smo napravili zbog toga što želimo stvoriti našoj djeci novu budućnost, i ta budućnost mora biti neopterećena onime što smo doživljavali mi i naši stari", rekao je Nikolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponosan sam što sam u Tavankutu s predsjednikom Hrvatske", naglasio je Nikolić. "Želim vam da živite lakše i ljepše nego što smo proživjeli predsjednik Josipović i ja", poručio je.

Kasnije u četvrtak Josipović i Nikolić sastaju se u Tavankutu s predstavnicima hrvatske zajednice u Vojvodini i Srbiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo