ovakva prilika se ne propušta / Otvoren javni poziv za obnovu obiteljskih kuća - možete dobiti i do 170 tisuća kuna!

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Građani koji žele energetski obnoviti obiteljsku kuću uz državni poticaj od četvrtka se mogu prijaviti Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

29.4.2015.
14:09
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode izvijestilo je da od četvrtka kreće javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća, pri čemu je osigurano financijskih sredstava za obnovu 10.000 kuća.

Građani koji žele energetski obnoviti obiteljsku kuću uz državni poticaj od četvrtka se mogu prijaviti Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Državni poticaji kreću se od 40 do 80 posto po kući, a maksimalno se može dobiti između 84.000 i 168.000 kuna, izvijestilo je Ministarstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javni poziv bit će objavljen u Narodnimnovinama i na internetskim stranicama Ministarstva i Fonda, a idućeg tjedna započet će oglasna kampanja u medijima, u tisku, na radijskim i TV postajama.

Državni poticaj daje se za energetsku obnovu obiteljskih kuća građevinske bruto površine do 600 četvornih metara ili maksimalno tri stambene jedinice, a pedeset posto površine mora biti namijenjeno stanovanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sufinancira se zamjena vanjske stolarije i toplinska zaštita vanjske ovojnice – vanjski zid, krov, strop, pod i ukopani dijelovi grijanog prostora te pod prema tlu.

Također se sufinancira ugradnja kondenzacijskog plinskog kotla i sustava za korištenje obnovljivih izvora energije - sunčanih toplinskih pretvarača (kolektora), kotlova na biomasu, dizalica topline i fotonaponskih pretvarača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna kuća se može prijaviti za sufinanciranje jedne ili više od navedenih mjera energetske obnove, uz koju se može kombinirati i jedna mjera obnovljivih izvora energije. Postotak poticaja kreće se od 40 do 80 posto, ovisno o lokaciji kuće.

Fond će obrađivati prijave prema redoslijedu zaprimanja, a javni poziv bit će otvoren do iskorištenja predviđenih sredstava, odnosno maksimalno do kraja godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo